donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

Onderwijsministers van Nederland en Suriname tekenden overeenkomst

lees ook ...

Vanaf 18 september dengue bespuitingen Noord en West

In verband met de intensivering van de Dengue bestrijding zal het team van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) met behulp van de 'Dengue wagen' bespuitingswerkzaamheden verrichten in de nav...

Henry Ori en Robbert Dijkgraaf, de Onderwijsministers van Nederland en Suriname tekenden vrijdag jongstleden een tweejarige samenwerkingsovereenkomst. Dijkgraaf is vanaf donderdag op werkbezoek in Suriname en de planning was dat Ori zaterdag met hem naar Nederland zou reizen voor een tegenbezoek.

De overeenkomst kent vier prioriteiten en wel het versterken van de wet- en regelgeving in Suriname, uitwisseling tussen Nederlandse en Surinaamse ministeries en inspectie voor kennisoverdracht, versterken van het basis- en voortgezet onderwijs en betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Men wil ook werken naar ontwikkeling en behoud van talent in Suriname.

De bewindslieden benadrukten tijdens een gehouden persconferentie op die dag dat de samenwerking moet leiden tot beter onderwijs voor beide landen. “Er zijn veel aspecten waar we met elkaar een stukje versterking gaan aanbieden om een aantal processen in het Surinaamse onderwijs te verbeteren”, volgens Ori.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderwijsministers van Nederland en Suriname tekenden overeenkomst