zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Onderwijsminister vraagt leerkrachten Nickerie om zich te blijven inzetten

lees ook ...

President Santokhi feliciteert India met onafhankelijkheidsd...

President Chandrikapersad Santokhi bracht vandaag op de Indiase Dag der Republiek de felicitaties uit aan de Indiase president Draupadi Murmu, premier Narendra Modi en de totale Indiase bevolking. Jaa...

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft een oriëntatie bezoek gebracht aan het westelijk district Nickerie. De bewindsvrouw heeft woensdag een druk schema afgewerkt, waarbij zij diverse scholen en afdelingen die ressorteren onder haar ministerie, heeft bezocht. Zij begon haar schema door een beleefdheidsbezoek te brengen aan de districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan.

Met de burgermoeder is er gedelibereerd over diverse onderwerpen het onderwijs rakende. De nadruk is gelegd op hoe het onderwijs in het district verder ontwikkeld kan worden. Ook met de afdelingen Onderwijsinspectie en Technische Dienst is er overleg geweest. De minister heeft de ambtenaren opgeroepen om assertiever te zijn en niet op ‘Paramaribo’ te wachten om bepaalde zaken gedaan te krijgen.

Er volgde hierna bezoeken aan een aantal scholen de Openbare School Longmay, Scholengemeenschap Nickerie (PI-IMEAO) en L.C.Sitalsingh School (Mulo 3). Op de scholen hebben de minister en haar team breedvoerig overleg gehad met de onderwijsgevenden. Leerkrachten en docenten hebben van het moment gebruik gemaakt om velerlei knelpunten aan te kaarten.

De minister heeft de doelgroep gemotiveerd en op het hart gedrukt om zich gecommitteerd en vol liefde te blijven inzetten voor het ontwikkelen van het onderwijs in het district Nickerie. Verder heeft de bewindsvrouw Covid-19-hulpmiddelen gedoneerd aan de scholen en afdelingen. Op 4 februari zal de minister Coronie aandoen.

Levens werd geflankeerd door directeur Algemeen Vormend Onderwijs, Sherida Zalman-Bergraaf, Daniela Rosario, onderdirecteur Ontwikkelingsdienst, Dorothy Jones, waarnemend Hoofd Inspectie van het Voortgezet Onderwijs voor Senioren (VOS) en andere onderwijsfunctionarissen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderwijsminister vraagt leerkrachten Nickerie om zich te blijven inzetten