donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
0
(0)

Onderwijsminister Ori en directeur Poese lichten herkansingsplan toe

lees ook ...

DNA keurt drie naturalisatiewetten goed: 220 nieuwe Suriname...

Met de goedkeuring van drie naturalisatiewetten in De Nationale Assemblée (DNA) dinsdag, hebben we 220 Surinamers erbij gekregen. Deze personen Muresse Auguste en 63 anderen, Roland Joseph en 92 ander...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft besloten om van 26 augustus tot 20 september 2024 herkansings- en aandachtsscholen in te stellen om leerachterstanden in lezen, schrijven en rekenen aan te pakken. Deze scholen zullen overal landelijk centraal gelegen zijn en bieden leerlingen vrijblijvende extra begeleiding.

Herkansingsscholen richten zich op leerlingen die net niet overgaan en geven hen de kans om het volgende leerjaar te bereiken. Aandachtsscholen zijn specifiek voor leerlingen met significante leerachterstanden en helpen hen hun niveau te verbeteren. Leerlingen worden voor deze programma’s geselecteerd op advies van hun klassenleerkracht en krijgen begeleiding van deskundige leerkrachten.

Bij herkansingsscholen wordt leerstof uit het derde kwartaal herhaald en getoetst op 2 en 3 september. Succesvolle leerlingen kunnen dan overgaan naar het volgende leerjaar. Aandachtsscholen nemen elke week toetsen af om de voortgang te monitoren en plannen aan te passen.

Het initiatief is momenteel gericht op het basisonderwijs, waar de grootste leerachterstanden zijn geconstateerd. Centraal gelegen scholen, zoals O.S. Brokopondo en O.S. Brownsweg, zullen als centrale punten dienen voor omliggende scholen.

Deelname aan deze programma’s is vrijwillig voor zowel leerlingen als leerkrachten, die voor hun extra uren betaald worden. Minister Henry Ori en directeur Helima Poese benadrukken de samenwerking met scholen en leerkrachten om het programma succesvol te implementeren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderwijsminister Ori en directeur Poese lichten herkansingsplan toe