zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Onderwijsminister moe ‘chantage’ schoolvervoerders en kondigt nieuw beleid aan

lees ook ...

Ministerie van Volksgezondheid: Pfizer-vaccin nu beschikbaar...

Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft kennis genomen van de recente ontwikkelingen met betrekking tot het besluit van het farmaceutisch bedrijf AstraZeneca om het Covid-19-vaccin van de...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) heeft aangekondigd dat er drastische veranderingen komen in het schoolvervoerbeleid na recente ‘chantage’ van bus- en boothouders, zegt onderwijsminister Henry Ori. Hoewel het ministerie maandelijks aanzienlijke bedragen uitgeeft aan het vervoer van leerlingen en leerkrachten, blijven klachten over de kwaliteit en betrouwbaarheid van het vervoer aanhouden.

De bewindsman benadrukte tijdens een persconferentie dat het huidige systeem van schoolvervoer niet langer voldoet. Hij beschreef de acties van sommige vervoerders als “chantage” en benadrukte de nadelige gevolgen voor het onderwijsproces. Ouders klagen over onbetrouwbare dienstverlening en lange wachttijden voor hun kinderen.

Om deze problemen aan te pakken, werkt het ministerie aan een nieuw systeem waarbij contracten worden opgesteld die onder andere letten op de kwaliteit van de voertuigen, de dienstverlening, de integriteit van de vervoerders en het gebruik van technologie om routes en passagiersaantallen bij te houden. Een werkgroep is ingesteld om nieuwe tarieven voor de dienstverlening op te stellen.

Het ministerie is ook in gesprek met de bus- en boothouders om deze veranderingen door te voeren. Minister Ori benadrukte dat dialoog essentieel is, maar dat er ook maatregelen nodig zijn om toekomstige onderbrekingen van het onderwijsproces te voorkomen. Hij benadrukte dat de regering vastbesloten is om het schoolvervoer te verbeteren en de belangen van de leerlingen te beschermen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderwijsminister moe 'chantage' schoolvervoerders en kondigt nieuw beleid aan