zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Onderwijscongres ‘Samen onderwijs toekomst bouwen’ brengt stakeholders samen

lees ook ...

LVV onderzoekers en voorlichters volgen training over Kobo T...

Onderzoekers en voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hebben recent een basistraining gevolgd over het gebruik van Kobo Toolbox. Deze kosteloos beschikbare software ...

Het Onderwijscongres met als centrale thema ‘Samen onderwijs toekomst bouwen’ brengt een breed scala aan belanghebbenden uit het onderwijs samen. Tijdens dit evenement, dat plaatsvindt op 6 en 7 oktober in het Unasat-gebouw, zullen workshops, paneldiscussies, keynote lezingen en meer worden ingezet om te debatteren over de toekomst van het Surinaamse onderwijs.

Dit congres is tot stand gekomen door een samenwerking tussen CAIQES (Consolidating Access to inclusive Quality Education in Suriname) en het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef). Het beoogt antwoorden te vinden op vragen als: Wat zijn de toekomstperspectieven voor het Surinaamse onderwijs? Wat functioneert goed in ons onderwijssysteem en wat kan beter? Hoe kunnen we daar komen? Met de deelname van nationale en internationale onderwijsdeskundigen, adviseurs, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en andere sectoren, zal het congres interactieve sessies inzetten om te werken aan een toekomstgerichte onderwijsvisie.

Gedurende het congres zullen er per dag twee rondes zijn voor workshops en twee rondes voor het bespreken van position papers. De opzet van het congres voorziet in een breed scala aan onderwerpen met ruimte voor dialoog en verdieping.

Deelnemers kunnen kiezen uit acht verschillende workshops, waaronder: doel en vormgeving van het Surinaamse onderwijs, vertaling van behoeften van het Surinaamse bedrijfsleven naar het onderwijs, duurzaam onderwijs en de vorming daarvan, benadering van talentontwikkeling binnen het onderwijs, vereisten voor het realiseren van kwalitatief onderwijs, inzet van informatietechnologie voor beter onderwijs, omgaan met meertaligheid binnen het onderwijs, en levenslang leren binnen en buiten het onderwijs.

De position papers zullen zich richten op diverse onderwerpen, waaronder: beroepsonderwijs, hoger onderwijs, algemeen vormend onderwijs, speciaal onderwijs, vroege kinderontwikkeling (ECD), volwasseneneducatie (levenslang leren), kunst- en cultuureducatie, en meertaligheid. Deelnemers hebben de mogelijkheid om hun input te geven over deze position papers en in gesprek te gaan met de coördinatoren. Bij de afsluiting van het congres op 7 oktober zal onderwijsminister Henry Ori een samenvatting presenteren van de opbrengsten van het onderwijscongres.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderwijscongres 'Samen onderwijs toekomst bouwen' brengt stakeholders samen