donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
5
(1)

Onderwijsbonden doen beklag bij ministerie

lees ook ...

President Santokhi naar Caricom-Cuba summit Barbados

President Santokhi is vandaag, 05 december in zijn rol als Caricom-voorzitter afgereisd naar de Caricom-Cuba summit die in Barbados gehouden wordt. Tijdens deze summit zal Cuba haar overzicht prese...

Leerkrachten van de Katholieke Onderwijzersbond (KOB) en de Christelijke Onderwijzersbond (COB) hebben maandag een petitie ingediend op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC).De petitionarissen vragen aandacht van minister Marie Levens voor de stijgende brandstofprijzen en de economische situatie waarin de leerkrachten verkeren. KOB-voorzitter Bernice Barron benadrukte, dat onderwijsgevenden niet uitkomen.

In de petitie doen ze het voorstel dat de brandstofprijzen worden teruggedraaid. Als dat niet mogelijk is vragen zij een vervoerstoelage of dat alle leerkrachten gratis worden vervoerd.

Verder hebben zij aangegeven dat er moet worden gewerkt aan het verruimen van de belastingschijven. Vanwege de vele prijsverhogingen vragen leerkrachten om in aanmerking te komen voor tandheelkundige zorg en kledingtoelage. Zij kunnen ook deze kosten niet meer dekken.

Directeur Gracia Valies-Ormskirk heeft de petitie in ontvangst genomen, omdat minister Marie Levens niet aanwezig was. Zij heeft de aanwezigen beloofd de petitie vandaag nog te zullen overhandigen aan minister Marie Levens.

Barron heeft verder aangegeven, dat zeker de KOB-leerkrachten ingaande dinsdag tot 11.00 uur les zullen geven als het bestuur niet wordt ontvangen door de minister.

Op een algemene ledenvergadering vorige week was afgesproken, dat de leerkrachten een sitdownactie zouden voeren. Ze hebben op de ledenvergadering benadrukt, dat zij het terugdraaien van de brandstofprijzen eisen. Het wordt namelijk ook voor hun dagelijks moeilijk om eten op tafel te zetten voor hun kinderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderwijsbonden doen beklag bij ministerie