woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Onderwijs, Unicef en Unesco op een lijn over openhouden scholen

lees ook ...

Marrongemeenschap dient petitie in aangaande gronden rechten...

De marrongemeenschap die wordt vertegenwoordigd door de Granmangs, Kapiteins en Basja’s van alle marrongebieden heeft op donderdag 02 februari 2023 een petitie ingediend aan de voorzitter van De Natio...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) en de Unesco zijn op een lijn als het aankomt op het openhouden van de scholen. De Covid-19-crisis heeft de onderwijssector aanzienlijk getroffen. Schoolsluitingen brengen hoge sociale en economische kosten met zich mee en verergeren reeds bestaande ongelijkheden binnen het onderwijssysteem, meldt MinOWC.

Ondanks de Covid-19-besmettingen wereldwijd toenemen, raadt de Executive Director van het Unicef, Henrietta Fore, het af om de scholen te sluiten. Volgens Fore, “is het bewijs duidelijk” en verdere langdurige, landelijke schoolsluitingen, resulterend in beperkte middelen voor studenten, leraren en ouders – en gebrek aan toegang tot leren op afstand – zou ernstige gevolgen hebben.

“Deze sluitingen hebben tientallen jaren van vooruitgang in het onderwijs tenietgedaan en de kindertijd onherkenbaar gemaakt. Er is een schaduwpandemie van kinderarbeid, kindhuwelijken en geestelijke gezondheidsproblemen ontstaan”, zei Fore.

Ook de Unesco heeft een lijst gepubliceerd met nadelige gevolgen van het sluiten van de scholen. Verwarring en stress voor leraren, ouders die niet voorbereid zijn op afstand- en thuisonderwijs, toename aan drop-outs, verhoogde blootstelling aan geweld en uitbuiting en sociale isolatie zijn er enkelen van.

Het MinOWC deelt de mening van het Unicef en de Unesco en zal, voor zolang het verantwoord is, de scholen niet sluiten. Eenieder wordt op het hart gedrukt om zich aan de MoHaNa-regels te houden en dat het naar schoolgaan zo veilig mogelijk wordt gehouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderwijs, Unicef en Unesco op een lijn over openhouden scholen