maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
0
(0)

Onderwijs krijgt tablets van first lady

lees ook ...

Winkels Saramacca leggen geen inkoopnota’s over aan EC...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op donderdag 26 januari controlewerkzaamheden uitgevoerd in Sarama...

De recente ontwikkelingen binnen het onderwijsgebeuren zijn first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry niet onopgemerkt voorbijgegaan. De presidentsvrouw heeft als bijdrage aan het onderwijs op afstand, 200 tablets gedoneerd aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc). De geste werd vandaag namens de first lady door haar assistent Gene Sampono overhandigd aan Yuro Dipotaroeno, directeur Algemeen Vormend Onderwijs.

Sampono zegt dat de presidentsvrouw heeft gelet op de nieuwe ontwikkelingen binnen het onderwijsgebeuren. “We hebben gemerkt dat de kinderen vanuit afstand het onderwijs moeten volgen en ik denk dat dit een degelijke bijdrage kan leveren bij behoeftige gezinnen”, legt hij verder uit.

Sampono spreekt de hoop uit dat donoren willen bijdragen aan het beschikbaar maken van simkaarten en internet. Als persoon met ook zelf een onderwijsachtergrond spreekt hij van een mooi gebaar van de first lady, vooral vanwege het gegeven dat er in de achtergestelde buurten jongeren zijn die heel goed gebruik zouden kunnen maken van de tablets en op deze manier toch onderwijs kunnen genieten.

Over hoe de tablets zullen worden ingezet en wie in aanmerking zullen komen, zal er volgens directeur Dipotaroeno een strategie worden uitgezet. Hij benadrukt dat er sowieso behoeftigen zijn die in aanmerking zouden kunnen komen.

“Het is altijd goed om donaties te ontvangen”, zegt de onderwijsfunctionaris. Hij benadrukt dat onderwijs op afstand momenteel een actueel onderwerp is. Als gelet wordt op deze ontwikkeling lokaal als internationaal, dan moet volgens directeur Dipotaroeno gestimuleerd worden dat men gebruik kan maken van de technologische mogelijkheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderwijs krijgt tablets van first lady