maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Onderwijs komt langzaam op gang in door wateroverlast getroffen gebieden

lees ook ...

Koopkrachtversterking voor landsdienaren tot december bevest...

De koopkrachtversterking van SRD 3.500 per maand voor landsdienaren zal tot en met december van dit jaar worden uitbetaald, bevestigt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. Deze ...

Langzaam komt het onderwijs na drie maanden op gang in de door wateroverlast geplaagde gebieden, zoals Lawa en Tapanahony. De leerkrachten waren vrijdag op hun post. Scholen in Zuid-Suriname kunnen om financiele reden niet starten. Pelelu Tepu en Palumeu moeten  noodtoiletten. Het ministerie werkt aan een uniform inhaalprogramma volgens Naomi Turny van het Platform Schoolleiders Binnenland.

Scholen in de dorpen Pokigron, Abenaston, Semoisi, Godo en Djumu, moeten  in de gaten gehouden worden, omdat zij kunnen onderlopen. NCCR moest tenten overvliegen naar Djoemoe.

Zestien scholen van Brokopondo in onder andere Drepada, Boslanti en Kwakoegron moeten nog gesloten blijven, omdat de weg naar de school onder water staat. Leerkrachten van Kwakoegron hebben al hun bezittingen, en leermiddelen verloren door het water.

De weg naar Pusugrunu en Nieuw Jacob kondre in het Matawaigebied is nu onbegaanbaar, waardoor ook deze scholen nog gesloten zijn.

Voor OS Loka loka en OS Goninikreekmofo in Oost Suriname, is  noodopvang noodzakelijk voor leerlingen en leerkrachten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderwijs komt langzaam op gang in door wateroverlast getroffen gebieden