dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Onderwijs in het binnenland start ondanks problemen

lees ook ...

Minister Sociale Zaken: “Verhogingen in Suriname zijn zwaar”...

De verhogingen in Suriname zijn zwaar, zegt minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Hij vult daarbij aan dat er soms bittere pillen ingenomen moeten worden om de econ...

Het onderwijs in het binnenland is ondanks enkele problemen gestart op dinsdag. Men heeft te kampen met slecht onderhouden schoolterreinen en inbraken in woningen tijdens de lange aanwezigheid van de leerkrachten. Yuro Dipotaroeno waarnemend directeur van het Algemeen Vormend Onderwijs van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur(OWC) heeft goed vertrouwen in de start van het onderwijs. De minimale zaken om te starten zijn aanwezig.

Het Buro Onderwijs Binnenland zal opgetrokken worden tot een onderdirectoraat om het onderwijs beter te faciliteren. Zo al het voorzien in de juiste leermiddelen ter plekke, en het maken van inventarisatie om het leerproces in goede banen te leiden. De landelijke inhaalslag in het onderwijs ter plekke door de covid19 pandemie  behoort ook tot de taak van dit buro. De covid-19 maatregelen moeten in acht worden genomen. Ook zal het ministerie instructies geven. Hiermee mogen de leerkrachten aan de slag gaan met hun lesprogramma. Klassen zullen worden gesplitst of bepaalde lesdagen krijgen. De problemen zullen samen met de plaatselijke bevolking aangepakt worden.

Dc Ndepe Dinge van het Boven-Suriname gebied zegt dat er 95 procent van de kinderen weer naar school zijn gegaan. Wel kunnen de leerlingen niet dagelijks, maar om de ene dag de school bezoeken. Er wordt hard gewerkt om de achterstand in te halen. Volgens hem is niet overal in het binnenland het onderwijs weer opgestart.

Osé Jabini, districtcommissaris van Paramacca is blij dat veel kinderen de school hebben bezocht. In zijn gebied zijn de schoolterreinen niet overwoekerd, maar vanwege de te treffen coronamaatregelen konden de scholen niet op tijd beginnen. Hij zet zich graag in om het afstandsonderwijs verder te ontwikkelen. Als  de overheid het niet doet, wil de dc kijken of het projectmatig wel kan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderwijs in het binnenland start ondanks problemen