dinsdag 30 mei 2023
31.3 C
Paramaribo
14.6 C
Amsterdam
0
(0)

Onderwijs geeft prioriteit aan veiligheid leerkrachten en leerlingen

lees ook ...

Bezorgdheid over vrachtwagens nabij school: autoriteiten nem...

Buurtbewoners van de oude Copieweg hebben melding gemaakt van vrachtwagens die zich in de nabije omgeving bevonden. Er bestond vermoeden dat de lading gelost zou worden op steenworpafstand van de St. ...

De veiligheid van leerkrachten en leerlingen is belangrijk voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Daarom is besloten om alle scholen in het Boven-Surinamegebied vanwege de wateroverlast te sluiten. Alle 44 scholen in dit gebied zijn gesloten en de leerkrachten zijn naar Paramaribo gehaald.

Het terughalen van de onderwijsgevenden is een weloverwogen besluit geweest van de departementsleiding. Dit heeft niet alleen te maken met de wateroverlast, maar ook met de onhygiënische situatie die er is ontstaan. Bij wateroverlast ontberen de onderwijsgevenden vaak ook schoon drinkwater en voeding. Wat ook een rol speelt is dat ouders ervoor kiezen om hun kinderen thuis te houden.

Enkele leerkrachten, onder andere degenen die in het gebied wonen, zijn achtergebleven. De groep die naar Paramaribo is afgereisd, is of per boot of met het vliegtuig vervoerd. De departementsleiding bekijkt nu mogelijkheden om onderwijs aan te bieden aan de leerlingen die hiervan verstoken zijn.

Er zal echter geen uniforme wijze van het aanbieden van onderwijs gehanteerd kunnen worden, omdat het gaat om ongelijke situaties. Per gebied zal worden nagegaan welke vorm van onderwijs aangeboden kan worden. Er kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van online lessen, waar die mogelijkheid er is, of via lespakketten.

De onderwijsgevenden die momenteel in Paramaribo vertoeven, zullen getraind worden in het kader van Ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO), het opstellen van Rubrics en ICT. Van de leerkrachten wordt bovendien verwacht, dat zij het contact met hun leerlingen blijven onderhouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderwijs geeft prioriteit aan veiligheid leerkrachten en leerlingen