dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Onderwijs gaat samenwerking aan om te voorzien in behoefte laptops

lees ook ...

Korps Militaire Politie heeft nieuwe leiding

Het Korps Militaire Politie (MP) heeft een nieuwe leiding. Majoor Roy Samuels heeft bij het Korps Militaire Politie (MP) de leiding overgenomen. Hij volgt overste Petrus Wasimin op als commandant bij ...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) wil de mogelijkheid creëren voor deelnemers aan het onderwijs om kwaliteitslaptops met lange garantie tegen een zo gunstig mogelijke prijs aan te schaffen. Daarom is het ministerie een publiek-private samenwerking aangegaan met het bankwezen en Suriname Cloud Services NV. De banken ondersteunen dit project met een speciale financiering tegen een speciale rente en met een gunstige looptijd.

Digitalisering van het onderwijs is een speerpunt binnen het onderwijsbeleid van minister Marie Levens. Digitaal onderwijs is immers een middel om de ontwikkeling van leerlingen te optimaliseren en educatieve organisaties efficiënter te maken. Echter is dit een grote investering en de overheid beschikt thans niet over voldoende financiële middelen om dit te realiseren.

Daarom hebben het ministerie van OW&C, het bankwezen en Suriname Cloud Services de handen ineengeslagen en elkaar als partners gevonden. Het ministerie heeft voorwaarden bepaald waarbinnen leerkrachten en leerlingen op korte termijn over digitale hulpmiddelen kunnen beschikken.

Via zijn partners heeft het ministerie afspraken gemaakt met internationale fabrikanten om te kunnen zorgen voor laptops tegen zeer lage prijzen met een lange garantieduur, gespecialiseerde klantenservice, een leenapparaat wanneer nodig en tegen zeer gunstige financieringstarieven bij de Surinaamse banken.

Hiermee kan daadwerkelijk een aanvang gemaakt worden met het implementeren van digitale leeromgevingen en de training en begeleiding van de gebruikers. Ook zal het beschikbare lesmateriaal ter beschikking zijn zodat dit niet via een internetverbinding gedownload hoeft te worden.

Benadrukt wordt dat het gaat om een niet-commercieel traject waarbij het ministerie toezicht zal blijven houden op de voortgang. Minister Marie Levens: ”Met dit project maken we een grote stap naar een goede voorbereiding op het nieuwe schooljaar. Vanaf oktober 2021 zal het vernieuwde onderwijssysteem van start gaan en digitalisering zal daarbij een belangrijke rol spelen.”

Op woensdag 13 september wordt het project gelauncht, de eerste laptops zullen in september al de weg naar hun nieuwe eigenaren vinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderwijs gaat samenwerking aan om te voorzien in behoefte laptops