woensdag 17 augustus 2022
27.6 C
Paramaribo
19.2 C
Amsterdam
0
(0)

Ondertekeningsceremonie fondsen toegekend aan Landbouwers

lees ook ...

Goodwill swim meet in Trinidad & tobago

De 26ste editie van de jaarlijkse Goodwill Swim Meet wordt de volgende week gehouden in Trinidad & Tobago twee jaar nadat Suriname gast- en organiserend land was van de 26ste editie van dit zwem e...

Vandaag heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en FAO/SAMAP een ondertekeningsceremonie georganiseerd met de begunstigden van de Large grants die zijn toegewezen in de tweede ronde van de Matching Grant Facility (MGF).

Bij deze ceremonie werd 50 procent van de Large grant projectvoorstellen die het eind-evaluatieproces met succes hebben doorlopen, goedgekeurd voor bijna 700.000 Amerikaanse dollars.

Met de ondertekening van de overeenkomsten zullen twee landbouwcoöperaties uit district Wanica en drie landbouworganisaties van het binnenland te weten Boven-Suriname-Sipaliwini, Marowijne en Para, waarvan twee vrouwelijke producenten – en verwerkersorganisaties, worden ondersteund met landbouwproductie machines en voedselverwerkingsapparatuur.

Ook ontvangen zij landbouwdiensten om voornamelijk hun cassaveproductie, ananas en groententeelt in plantenkassen verder te ontwikkelen. Deze begunstigden maken deel uit van de 164 projecten – 155 Small en 09 Lage grants – die in juni 2022 zijn goedgekeurd door de Project Steering Committee van SAMAP.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOndertekeningsceremonie fondsen toegekend aan Landbouwers