maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Ondertekeningsceremonie fondsen toegekend aan Landbouwers

lees ook ...

Ontruiming Baka Nis uitgesteld

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft kortgeleden voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers de pers geïnformeerd dat ontruiming van de woongemeenschap Baka NIS is uitgesteld, na bemi...

Vandaag heeft het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en FAO/SAMAP een ondertekeningsceremonie georganiseerd met de begunstigden van de Large grants die zijn toegewezen in de tweede ronde van de Matching Grant Facility (MGF).

Bij deze ceremonie werd 50 procent van de Large grant projectvoorstellen die het eind-evaluatieproces met succes hebben doorlopen, goedgekeurd voor bijna 700.000 Amerikaanse dollars.

Met de ondertekening van de overeenkomsten zullen twee landbouwcoöperaties uit district Wanica en drie landbouworganisaties van het binnenland te weten Boven-Suriname-Sipaliwini, Marowijne en Para, waarvan twee vrouwelijke producenten – en verwerkersorganisaties, worden ondersteund met landbouwproductie machines en voedselverwerkingsapparatuur.

Ook ontvangen zij landbouwdiensten om voornamelijk hun cassaveproductie, ananas en groententeelt in plantenkassen verder te ontwikkelen. Deze begunstigden maken deel uit van de 164 projecten – 155 Small en 09 Lage grants – die in juni 2022 zijn goedgekeurd door de Project Steering Committee van SAMAP.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOndertekeningsceremonie fondsen toegekend aan Landbouwers