dinsdag 7 februari 2023
26.3 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ondertekening voor tweede waterpompinstallatie Bombé

lees ook ...

Moslimorganisaties richten open brief aan de President

Het bestuur van de Madjilies Moslimien Suriname en het Verbond van Islamitische Organisaties in Suriname hebben namens de Islamitische organisaties: FIGS, SIS, SMF, AI, PJIS en SIO, op 27 januari een ...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en het bedrijf Kuldipsingh Infra N.V hebben in verband met de tweede installatie van pompen te Bombé in het district Saramacca een overeenkomst getekend. “In het kader van de 19 pompen die in 2019 zijn binnengehaald vanuit India om op 10 locaties te installeren, is nu de tweede aanzet gemaakt,” zegt waarnemend directeur van Landbouw, Soedeshchand Jairam.

“Het is bekend hoe vaak de boeren schade hebben geleden vanwege wateroverlast en het is daarom van belang dat er gewerkt moet worden naar optimalisering en verbetering van waterhuishoudingen. Vanwege klimaatverandering is het ook een noodzaak om waterpompen te plaatsen om uiteindelijk de arealen droog te krijgen.”

De afwatering van de landbouwarealen is volgens Jairam heel belangrijk vooral vanwege de toename van neerslag en om meer te kunnen produceren in de landbouwsector.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOndertekening voor tweede waterpompinstallatie Bombé