donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Ondersteuningsgroep landbouw onder leiding van P.Baldew

lees ook ...

VHP-fractieleider uiting bezorgdheid over daling wisselkoers...

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente daling van de wisselkoers bij de cambio's. Hij benadrukte dat deze schommelingen de samenleving schaden en da...

President Chan Santokhi heeft een taskforce geïnstalleerd, om de agrarische sector aan te pakken. De groep staat onder leiding van Preshand Baldew, en moet het daartoe leiden  dat er op een efficiente en milieuvriendelijke manier  landbouw wordt beoefend. Gezonde landbouwgewassen die voldoen aan de internationale standaarden om geëxporteerd te kunnen worden, is het streven.

Het staatshoofd heeft de groep op het hart gedrukt om alles eraan te doen, zodat op kort termijn resultaat te zien zal zijn. “De landbouwsector is een duurzame sector die onze economie kan versterken. Het speelt ook een belangrijke rol in het creëren van werkgelegenheid”.

Baldew deelde de pers mee, dat er ruim SRD 10 miljoen beschikbaar is via fondsen om te kunnen investeren in de landbouw. “Er moet een goed plan van aanpak opgemaakt worden.” Baldew denkt aan een ketenbenadering.

De taskforce wil boeren, agroverwerkers, exporteurs en alle andere relevante actoren bij elkaar brengen om de exportmogelijkheden maximaal te benutten, omdat er veel vraag is in de regio naar cassave, fruit en groenten. “Wij moeten nu werk van maken.”

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer heeft nu al grond ter beschikking gesteld aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij om de sector te stimuleren. Landbouwers hebben al toegang tot het Nationaal Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness. Het staatshoofd wenst de leden veel kracht en wijsheid toe om in de sector grotere hoogte te bereiken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOndersteuningsgroep landbouw onder leiding van P.Baldew