maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
5
(1)

Ondersteuning voor ‘zwangeren in nood’

lees ook ...

MinOWC start projecten om leerachterstanden te verminderen

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft leerkrachten opgeroepen om extra uren te draaien tijdens de vakantie om leerlingen met leerachterstanden te ondersteunen. Minister He...

Brigitte Derby, een Surinaams-Nederlandse kraamverzorgende heeft stichting ’Kraamzorg Tree of Life’ in het leven geroepen om hulpbehoevende zwangeren in Suriname bij te staan vanuit Nederland. Zij hoopt op die manier jaarlijks te kunnen ondersteunen op dit gebied, omdat volgens haar deze groep weinig aan bod komt. Derby is vorig jaar met de actie begonnen in haar geboorteland Suriname. 

“Dit jaar hebben we dertig pakketten om weg te geven. Wat de inhoud is en wanneer ze zullen worden verdeeld, wordt nog bekendgemaakt via de socialemediakanalen van Kraamzorg Tree of Life”, aldus de Surinaams-Nederlandse kraamverzorgende aan de Ware Tijd. Zwangeren in nood kunnen met haar in contact komen via WhatsApp, Instagram of Facebook. Het contact kan ook gelegd worden via familie, vrienden of kennissen.

Vorig jaar verliep alles “vreedzaam”. Het geeft haar een “goed gevoel” dat mensen de ondersteuning waarderen.

Vaak wijzen zij die eerder hulp ontvingen, anderen die in nood verkeren, de weg naar de hulpverlener. “Ik heb wel moeders die mij op de hoogte houden dat hun baby is geboren. Ze sturen mij een foto en soms ook nog een berichtje via Facebook. Vooral om te bedanken en hun blijdschap te tonen.”

Derby kijkt in hoeverre de hulpverlening uitgebreid kan worden, omdat er ook aanvragen binnenkomen van gezinnen die na de bevalling hulpbehoevend zijn. “Via kraamverzorgenden in dienst en verzekeringstechnisch moet dit haalbaar zijn. Ik heb zelf geen financiële band met mijn cliënten. Alles wordt via de verzekering geregeld”, maar ook regels op dit gebied in Suriname zullen in acht worden genomen.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOndersteuning voor 'zwangeren in nood'