zaterdag 1 april 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
4.7
(3)

Ondersteuning voor parlementariër Wakhi, na intimidatie op social media

lees ook ...

The president reveals a set of price-control measures

A set of steps being implemented to manage the currency rate were recently announced by President Chan Santokhi to the National Assembly. The restrictions will remain in effect until December 31, 2023...

Melvin Bouva heeft Renet Wahki de eerste Trio parlementariër in De Nationale Assemblee bemoedigd op zijn Facebook pagina, nadat velen hem hebben bespot op social media, omdat hij moeilijk uit zijn Nederlandse woorden kon komen tijdens de assembleevergadering.  “We zijn jou allemaal hier komen aantreffen. We hadden eigenlijk jouw taal moeten spreken, maar het Nederlands is ons opgelegd en heeft ons verdeeld”. Ook de vicepresident heeft via social media bemoedigende woorden gericht aan Wahki.

“Ook al doen sommigen perfect, we zijn niet volmaakt en blijven leren. Dus, blijf leren collega, mi brada.. geef niet op, laat je niet uit het veld slaan, vertegenwoordig je volk en spreek… Taki! Wans ope tata komopo, wi mus seti kondre bun”, aldus Bouva.

“Ik sta achter jou en de totale ontwikkeling van het binnenland. Blijf doen waarin je goed bent Renet Wakhi. Vertegenwoordig de Trio-stam waarnaar NIEMAND eerder omkeek. Tru lobi e mek un wang”, schreef vicepresident Ronnie Brunswijk op zijn Facebookprofiel om  Wahki te ondersteunen.

Wahki vroeg in De Nationale Assemblee (DNA)  aandacht voor het onderwijs op Kwamalasamutu en omgeving. Hij gaf enkele reden aan waarom het slecht blijft gaan met het onderwijs in dit gebied. Leerkrachten willen er niet werken, omdat elektriciteit zeer beperkt is. Woningen voor leerkrachten zijn niet afgebouwd. Hij kwam met een voorstel ten aanzien van de elektriciteit, namelijk zonnepanelen. Verder vroeg hij aandacht voor gezond drinkwater, omdat niet alle dorpen in zijn omgeving hierover beschikken.

De parlementariër heeft ook gepleit voor een muloschool in het zuiden van Suriname. “We hebben geen goed onderwijs daar”, zegt hij. Vanwege het ontbreken van goed onderwijs, kunnen de kinderen geen goed Nederlands praten, zegt deze dappere man, die zich bewust is van zijn achterstand, maar toch de durf heeft om zijn gebied te presenteren. Zijn boodschap is begrepen, maar hopelijk is het niet aan dovemans oren gezegd..

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOndersteuning voor parlementariër Wakhi, na intimidatie op social media