maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Onderstand pensioen verhoogd met SRD 900

lees ook ...

Vier belastingambtenaren bekronen studie met diploma junior ...

Op dinsdag 28 februari 2024 ontvingen vier belastingambtenaren hun diploma als junior controleambtenaar, na succesvolle afronding van een uitgebreid opleidingsprogramma. Dit programma omvatte grondige...

Personen die onderstand genietenden en hun nabestaanden mogen een aanpassing van het onderstand pensioen tegemoetzien. De Raad van Ministers (RvM) heeft onlangs goedgekeurd, dat het onderstand pensioen met SRD 900 wordt aangepast. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) pleitte voor de aanpassing door te stellen dat op basis van wettelijke regelingen landsdienaren en hun nabestaanden geen aanspraak maken op een pensioen.

Hij benadrukte dat het gaat om landsdienaren die heel kort, veelal op basis van een arbeidsovereenkomst, voor het land hebben gewerkt. Biza is belast met de geldelijke voorzieningen, onderstand pensioen, van deze groep landsdienaren, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Het onderstand pensioen varieert tussen de SRD 300 en SRD 350.

Aangezien de regering besloten heeft de AOV-gelden te verhogen naar SRD 1250, “is het gewenst ook het onderstand pensioen aan te passen naar dit niveau en wel met SRD 900,” beargumenteerde de bewindsman, mede gelet op de financieel economische situatie.
Vicepresident Ronnie Brunswijk, die de RvM voorzit, kon zich met de gehele raad terugvinden in het voorstel van de bewindsman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderstand pensioen verhoogd met SRD 900