zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Onderscheidingen voor verdienstelijke Surinamers tijdens Srefidensi-viering

lees ook ...

Suriname ontvangt medicijnen ter waarde van US$ 600.000 uit ...

Onlangs heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, bijgestaan door de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, en de directeur van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (...

Ter gelegenheid van de 48e Staatkundige Onafhankelijkheidsdag heeft president Chandrikapersad Santokhi op het presidentieel paleis een ceremonie gehouden waarbij meer dan 91 Surinamers werden gedecoreerd voor hun belangeloze inzet voor het land en het volk. De decoratieceremonie vond plaats op zondag 19 november 2023, als onderdeel van de voorbereidingen voor de onafhankelijkheidsviering.

President Santokhi heeft persoonlijk 91 individuen onderscheiden, allen opmerkelijke personen vanwege hun buitengewone toewijding die verder gaat dan wat normaal van iemand mag worden verwacht. Jack Uden, voorzitter van de Nationale Commissie Jubileumjaren, legt uit dat deze personen werden voorgedragen door verschillende sectoren, waaronder het bedrijfsleven, religieuze organisaties, sportverenigingen, serviceclubs, zorginstellingen en culturele organisaties.

Hij benadrukt dat sommige gedecoreerden ondanks hun hoge leeftijd hun burgerplicht met liefde en toewijding blijven vervullen. President Santokhi benadrukt dat de Ereonderscheiding een blijk van waardering is van de Republiek Suriname. Tijdens de plechtigheid herdacht het staatshoofd ook vier andere genomineerden voor wie positieve aanbevelingen waren gedaan, maar die kortgeleden zijn overleden en dit bijzondere moment niet meer kunnen delen.

De president bedankte de gedecoreerden voor hun toewijding en feliciteerde hen van harte met hun onderscheiding. Hij sprak de hoop uit dat dit een stimulans mag zijn voor andere Surinamers om zich in te zetten voor het land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderscheidingen voor verdienstelijke Surinamers tijdens Srefidensi-viering