vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
2.8
(4)

Onderscheiding ‘Sanskriti Ratna’ voor pottenbakker en dichter

lees ook ...

Sportdag voor kinderen uit het speciaal onderwijs

Het Bureau Speciaal Onderwijs (BSO) van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op de Internationale Dag van Mensen met een Beperking op 03 december jongstleden, een sportevenement g...

De heer Soerdjan Parohi is afgelopen zondag onderscheiden en in de bloemetjes gezet door Stichting Hindi Parishad en Vidyá Niwás Sáhitya Sansthán. Hij werd onderscheiden voor zijn bijzondere poëzie en het pottenbakken.

“In verband met zijn 84 ste jaardag is op zondag 30 januari de heer Soerdjan Parohi gehuldigd voor zijn verdiensten op literatuurgebied en als pottenbakker. Stg. Suriname Hindi Parishad en Vidyá Niwás Sáhitya Sansthán Suriname hebben dit initiatief genomen om hem de onderscheiding Sanskriti Ratna te geven.

Hij is de eerste dichter in Suriname die deze onderscheiding heeft ontvangen. Het programma bestond uit een gedichtenvoordracht, zang en toespraken van de ambassadeur van India, Shankar Balachandran, en SHP-voorzitter Harold Pramsoekh. MC Dhiraj Kandhai heeft het avondprogramma leuk in elkaar gezet als  blijvende herrinering voor de heer Parohi.

Speciale gasten waren de voorzitter van de Sanátan Dharm Mahá Sabhá, pt. N. Jagbandhan, de voorzitter van de Arya Dewaker, dhr. I. Gangabisoensing, Hindi- en dansdocenten van het Swámi Vivekánanda Cultural Centre (SVCC), en bestuursleden van Stg. OHM, Yuvádal en Nauyuga. De heer Parohi dankte de organisaties voor de eer aan hem toegekend en sprak de hoop uit dat jongeren het goede werk zullen overnemen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderscheiding 'Sanskriti Ratna' voor pottenbakker en dichter