woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Ondernemingstrainingen voor VOS studenten

lees ook ...

Marktverkopers worden straatventers ondanks politieoptreden

Verkopers in de binnenstad, die langs de straten, en voor winkels en bedrijven hun waar aanbieden worden nu hardhandig aangepakt.  Hun koopwaar  wordt door de politie in beslag genomen en de verkopers...

Het ministerie van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft aan enkele studenten van het Voortgezet Onderwijs op Seniorenniveau (VOS) ondernemerstrainingen aangeboden, die hadden meegedaan aan de ‘The Green Young Entrepeneur’ training van de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

De Centrale bank startte in juni met een tweedaagse ondernemerschapstraining voor VOS-scholen. De studenten deden kennis op over onder andere het schrijven van een bedrijfsplan en marketing. Vijf scholen kregen uiteindelijk de gelegenheid om hun idee te presenteren. Deze scholen zijn Christelijk HAVO, Scholengemeenschap Kwatta, HAVO 3, Algemene Middelbare school (AMS) en IMEAO 1.

De plannen die de studenten hebben gepresenteerd, hadden te maken met het opzetten van een rijschool die let op het ethisch gedrag van de bestuurders, een plastiek fabriek die plastiek wil verzilveren naar olie, een cassave fabriek die cassave producten maakt, het produceren van een milieuvriendelijke allesreiniger en het produceren van betaalbare skincare producten.

Het Christelijk Havo met het plan Chinazajadal haalde de eerste plaats. Scholen gemeenschap Kwatta met het project naam Green Cycle behaalde de tweede plaats en de derde plaats behaalde HAVO 3 met het project naam Surinatural. De winnende teams werden beloond met prijzen en erkenning voor hun prestatie.

Directeur Ondernemerschap, Karishma Mathoera, gaf aan dat CBvS een geweldig project heeft geïnitieerd, waarbij jongeren de gelegenheid kregen om na te denken over ondernemerschap. Zij heeft in de studenten ook potentie gezien die verder begeleid en gestimuleerd kan worden door het ministerie. Op basis hiervan zijn de ondernemers trainingen aan deze studenten aangeboden.

Minister Kuldipsingh is onder de indruk van de gepresenteerde ideeën van de studenten. Zij is van mening dat de Kleine en Middelgrote ondernemingen (KMO’S) kunnen zorgen voor een betere economie voor Suriname. Tenslotte gaf zij aan dat ministerie van EZ de nodige ondersteuning en begeleiding zal geven aan de studenten, zodat de plannen uitgevoerd kunnen worden. De bewindsvrouw zegde ook een leiderschapstraining toe aan de studenten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOndernemingstrainingen voor VOS studenten