zondag 14 april 2024
25.4 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ondernemerschapstraining van SURGE stimuleert groei en netwerkvorming

lees ook ...

Particuliere bushouders vragen aandacht van minister TCT

De Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO) is ontevreden over de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Rawien Bainath gaf in een gesprek met de STVS te kennen, dat de bewindsman nog s...

Ondernemers die met succes de matching grant van het Suriname’s Growth Enterprise (SURGE) programma hebben verkregen, zijn recentelijk ondergedompeld in een intensieve training in business development. Deze training richtte zich voornamelijk op het bevorderen van de duurzaamheid van hun ondernemingen, met als doel het ontwikkelen van gestandaardiseerde processen en het opstellen van doeltreffende actieplannen, inclusief communicatiestrategieën.

Deze workshops, geleid door de ervaren trainers Kelli Pearson en Eric Hansen op 21, 26 en 27 maart, waren buitengewoon interactief. Ze boden de ondernemers niet alleen de kans om te netwerken, maar ook om diepgaand na te denken over de oorsprong en vooruitgang van hun bedrijven, met een speciale focus op duurzame ontwikkeling bij het opstellen van hun actie- en implementatieplannen. Tijdens de workshops werden deelnemers uitgedaagd met opdrachten die hen hielpen bij het analyseren van duurzame trends, het ontwikkelen van strategieën, en het benutten van duurzaamheid in hun marketinginspanningen.

Bovendien voerde Pearson individuele interviews met de ondernemers, waarbij ze zich concentreerde op hun specifieke behoeften, successen en uitdagingen met betrekking tot duurzaamheid. De input uit deze gesprekken werd vervolgens gebruikt door de trainers om de workshops verder te verfijnen en de conceptuele actieplannen en communicatiestrategieën te versterken.

Na deze initiële trainingsfase kunnen de ondernemers nu rekenen op voortdurende begeleiding op het gebied van duurzame ontwikkeling en marketing. Dit natraject omvat coachingssessies, waarin de conceptuele plannen verder worden verfijnd door de trainers. Als resultaat van deze intensieve trainingen nemen de ondernemers niet alleen een schat aan informatie over duurzame bedrijfsontwikkeling mee, maar ook een uitgebreider netwerk.

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) van Suriname heeft als beleid om de micro-, kleine- en middelgrote ondernemingen (MKMO’s) van het land te ondersteunen. Het SURGE-programma is een concrete stap in de richting van het verwezenlijken van dit beleid. De bedrijven uit Cohort 1 en 2 van SURGE hebben al Grant Agreement getekend. Het SURGE-programma maakt deel uit van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification Project (SCSD), dat wordt uitgevoerd door de Competitiveness Unit Suriname (CUS) binnen het ministerie van EZ, met technische ondersteuning van Solidaridad en financiering van de Wereldbankgroep (WBG).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOndernemerschapstraining van SURGE stimuleert groei en netwerkvorming