dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
0
(0)

Ondernemersboek gepresenteerd aan minister EZ

lees ook ...

Justitie voert verhoogde boetes voor verkeersovertredingen i...

Om verkeersovertreders te ontmoedigen en de verkeersveiligheid te garanderen, heeft de Justitie in 2022 de verhoging van boetes voor verkeersovertredingen aangekondigd en ingevoerd. Deze verhogingen z...

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) kreeg op 16 augustus jongstleden bezoek van een delegatie van de Junior Chamber International Skillful Young Managers (JCI SYMA) onder leiding van local  president Romario Sahai die haar daarbij het boek ‘Becoming the manager. The road to entrepreneurship’ overhandigde. Het boek is een handleiding voor startende ondernemers.

Het boek beschrijft hoe startende en jonge ondernemers zich kunnen ontwikkelen in ondernemerschap of kunnen starten met ondernemen en wat zij allemaal nodig hebben om daadwerkelijk met een bedrijf te beginnen. De officiële overhandiging was tevens de launch van het boek en vond plaats in de vergaderzaal van het ministerie van EZ.

De director van het project, Thaïs Druivendal, gaf aan, dat JCI SYMA zich focust op ondernemerschap en het vormen van jonge managers. Zij proberen elk jaar een bepaalde impact te creëren in de samenleving. De leden hebben sinds vorig jaar geconstateerd dat er geen handleiding is waarin alle informatie voorkomt over hoe startende ondernemers kunnen beginnen met het ondernemen.

In dit kader hebben zij het directoraat Ondernemerschap van het ministerie van EZ benaderd dat zich bezig houdt met het stimuleren van Kleine- en Middelgrote Ondernemingen(KMO’s). Daarnaast geeft het ministerie van EZ ondernemerschapstrainingen, workshops en begeleiding aan startende en jonge ondernemers, zodat zij zich zelfstandig verder kunnen ontwikkelen.

Het directoraat Ondernemerschap heeft bijgedragen aan de tot stand koming van het boek middels het verschaffen van informatie en processen aan JCI SYMA. Het boek geeft informatie hoe vanuit een idee tot eindproduct te komen en met een onderneming te starten.

 

Waarnemend directeur Ondernemerschap Karishma Mathoera geeft aan zeer dankbaar te zijn voor de samenwerking met JCI SYMA. Volgens haar zal het boek veel bijdragen aan het vormen van de jeugd, zodat zij een bredere kijk hebben op het ondernemen en hoe zij zich verder zelfstandig kunnen ontwikkelen. Verder ziet zij een goede potentiële partner in de organisatie voor trainingen.

Minister Kuldipsingh vindt het ondernemerschapsboek ook een goed initiatief. Zeker omdat JCI SYMA ondersteunend is geweest naar het ministerie. Het stimuleren en bevorderen van ondernemerschap is één van de beleidsgebieden van het ministerie van EZ. Vervolgens is het ministerie ook bezig met het opzetten van fondsen voor startende en jonge ondernemers. Volgens de bewindsvrouw zal dit boek goed worden gebruikt, omdat er binnenkort een unit zal worden opgezet die zich bezig zal houden met coaching, begeleiding en doorbegeleiding van financiering naar aflossing toe voor ondernemers. Ook benadrukte minister Kuldipsingh dat het boek tijdens de workshops en trainingen van het ministerie zal worden gebruikt en ziet verder een potentiële samenwerking met JCY SYMA tegemoet.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOndernemersboek gepresenteerd aan minister EZ