maandag 6 februari 2023
26.1 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
0
(0)

Ondernemers moeten dichterbij elkaar komen met exporteursbeurs

lees ook ...

The government launching social program

The government is currently introducing a social initiative to increase the purchasing power of societally vulnerable households. The social program will provide subsidies for seven different commodit...

Naast het versterken van het ondernemerschap is het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) bezig programma’s uit te voeren om de exportpotentie te verhogen. Om dit streven te halen heeft EZ donderdag een exporteursbeurs georganiseerd op het terrein van Roeli’s Event Venue. Aan deze activiteit doen 50 ondernemers mee die hun producten en diensten presenteren.

Minister Rishma Kuldipsingh toonde zich ermee ingenomen dat er gehoor is gegeven aan de oproep vanuit EZ voor deelname. De bewindsvrouw zegt dat het enorm belangrijk is – en ook een van de beleidsprioriteiten – dat het ministerie alle ondersteuning geeft aan de lokale productie- en exportsector.

“Dit geeft ons inzicht in de potentie van de sector en de wijze waarop het beleid aangestuurd moet worden om de export te faciliteren en meer nog de capaciteit te verhogen.” De focus bij ondernemerschap ligt volgens haar in het faciliteren van kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) door het creëren van financieringsmodaliteiten.

Enkele hiervan zijn: het operationaliseren van het KMO Fonds, de realisatie van een optimale kapitaalstructuur bij KMO’s, samenwerking met buitenlandse partners; implementatie van technologie ter bevordering van het concurrentievermogen van KMO’s en de promotie van export.

“Het ondernemen en exporteren is niet een makkelijke taak, omdat het logistieke, financiële en internationale uitdagingen kent. Maar de exporteurs nemen het risico en zetten zich in om met alle doorzetting en uithouding toch succesvol er bovenop te komen”, ze de minister.

De bewindsvrouw geeft mee dat ondernemers die van plan zijn te exporteren naar de Europese Unie (EU) door het ministerie wegwijs worden gemaakt inzake het belang van etikettering en verpakking; duurzame verpakking; standaarden; productinformatie naar consumenten toe en wetgeving voor food en non-food producten. Kuldipsingh is ervan overtuigd dat bij een goede samenwerking tussen de private en publieke sector, het ondernemerschap in Suriname verder kan groeien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOndernemers moeten dichterbij elkaar komen met exporteursbeurs