zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Ondernemers krijgen gratis training in etikettering en verpakking

lees ook ...

President Santokhi versterkt banden met China tijdens staats...

President Chandrikapersad Santokhi werd met een ceremoniële ontvangst verwelkomd door president Xi Jinping van de Volksrepubliek China. De ontmoeting vond plaats op 12 april 2024 bij de oostelijke ing...

Het Onderdirectoraat Interne Markt, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), organiseert een driedaagse online training over etikettering en verpakking voor Surinaamse ondernemers. De training vindt plaats op 26, 27 en 28 maart 2024 en is volledig kosteloos. Het hoofddoel van deze training is om exporteurs en potentiële exporteurs bewust te maken van de vereisten voor verpakking en etikettering bij het exporteren naar de Europese Unie.

De Europese Unie (EU) is een van de grootste afzetmarkten ter wereld en haar consumenten hechten veel waarde aan de kwaliteit en veiligheid van de producten die zij consumeren. Het is daarom van cruciaal belang dat Surinaamse ondernemers begrijpen welke regels en voorschriften gelden voor etikettering en verpakking van producten die bestemd zijn voor de EU-markt. Na afloop van de online etiketteringstraining ontvangen de deelnemers een certificaat. Bovendien zal er ruimte zijn voor tentoonstelling en verkoop van producten, en zal er een coachingstraject worden aangeboden om de ondernemers verder te ondersteunen.

Sarita Jageswar, de onderdirecteur van het Onderdirectoraat Interne Markt, benadrukt dat niet alleen de etikettering en verpakking van producten belangrijk zijn voor het behoud van kwaliteit en veiligheid, maar ook voor het voldoen aan de regelgeving van de markten waarnaar de ondernemers reeds exporteren of van plan zijn te exporteren. “Als exporteurs naar de Europese Unie moet u ongetwijfeld op de hoogte zijn van de uitdagingen en vereisten die gepaard gaan met het betreden van deze lucratieve markt,” onderstreept Jageswar tijdens haar openingstoespraak. Ze moedigt de deelnemers aan om actief deel te nemen aan de training, omdat dit kan bijdragen aan een succesvolle en duurzame handelsrelatie tussen de CARIFORUM-landen en de Europese Unie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOndernemers krijgen gratis training in etikettering en verpakking