maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
5
(1)

Ondernemers arrestantenvoeding dreigen met protest

lees ook ...

De wrange internet tori van Telezuur (1)

Een groot voordeel van een appgroep in groot Paramaribo is dat je snel te weten kan komen of het slecht of niet functioneren van je nutsvoorzieningen (Water, licht, telefoon, internet) alleen voor jou...

Assembleelid Edgar Sampie (ABOP/PL) heeft in De Nationale Assemblee (DNA) zijn zorgen geuit over de ongelijke behandeling van ondernemers die arrestantenvoeding leveren. Tijdens de behandeling van de Aanbestedingswet benadrukte Sampie dat het onacceptabel is dat slechts één ondernemer elke maand tijdig wordt betaald, terwijl zes andere bedrijven steeds op hun geld moeten wachten.

Volgens Sampie doen alle zeven bedrijven hun werk naar behoren, maar de maandelijkse betalingen gaan slechts naar één bedrijf. Hij betoogde dat dit een vorm van discriminatie is en dat alle betrokken ondernemers gelijk behandeld moeten worden.

Sampie uitte ook zijn vermoedens dat deze situatie erop gericht is andere ondernemers te ontmoedigen, zodat uiteindelijk alleen het bevoorrechte bedrijf overblijft. Hij riep de minister van Financiën en Planning op om uitleg te geven over de reden waarom slechts één ondernemer op tijd wordt betaald.

De overige bedrijven hebben aangegeven dat ze overwegen om te gaan protesteren als deze situatie niet wordt opgelost.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOndernemers arrestantenvoeding dreigen met protest