Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ondernemer produceert 1000 kilo sopropo per dag voor export

Geplaatst

op

door

“Er is een grote vraag naar de verpakte sopropo. We zijn momenteel op een punt beland, dat er investeringen moeten worden gepleegd”, zegt ondernemer Adjay Mataw van het bedrijf A.Mataw.Impex. Zijn bedrijf is op 6 januari gestart met het produceren van minimaal 1000 kilo verwerkte en verpakte sopropo per dag.

Met deze stap heeft het exportbedrijf ingespeeld op het exportverbod van de Europese Unie (EU). Op 17 december vorig jaar heeft Mataw zijn eerste bezending gesneden, bevroren en verpakte sopropo geëxporteerd naar Nederland.

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de ondernemer onlangs bezocht. De ondernemer deed uit de doeken, dat de export van sopropo goed verloopt. Deze sopropo’s komen deels van zijn eigen kweek, terwijl de rest wordt opgekocht van gecertificeerde boeren, waardoor zij ook verzekerd zijn van hun afzet.

De sopropo’s worden geteeld volgens de gestelde eisen, waaronder de Goede Agrarische Praktijken (GAP). Het bedrijf heeft voor de verhoogde productie meer personen in dienst genomen. Binnenkort zal het machinepark worden uitgebreid. Om het gestelde streven te halen, wordt zeven dagen per week gewerkt.

De ondernemer streeft ernaar om een container van 40 voet met de verwerkte sopropo’s te exporteren naar de EU, om aan de grote vraag te kunnen voldoen.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Lilian

Kan het bedrijf t.z.t. ook geen sebi yari exporteren? Sebi yari is één van de lekkerste bonen. Limabonen haalt het niet bij sebi yari.

Dadie

Het bedrijf is Goed bezig. Als er meer bedrijven dit doen zou het geweldig zijn omdat je nooit afhankelijk moet zijn van 1 bedrijf. De mensen moeten nu kijken hoe kunnen er meer fabrieken komen en op lang termijn heb je meer werk gelegenheid. Landbouwers en productiemedewerkers administratie enz.. alles wat erbij komt kijken is Goed voor het land. Afnemers zat in het buitenland . Gat in de markt . SURINAME actie voordat iemand anders in Thailand het gaat doenAdvertentie

Suriname

Apostel Maldonado bezoekt president Bouterse

Geplaatst

op

door

Apostel Guillermo Maldonado heeft gisteren een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Desi Bouterse. De ontmoeting vond plaats op het presidentieel paleis. De geestelijke leider is in Suriname in verband met de driedaagse Super Natural Encounter. ​​

Maldonado en zijn team hebben tijdens het bezoek aan de regeringsleider zowel voor de president als het land gebeden.  De geestelijk leider heeft al gedurende twee dagen de Surinamers kunnen empoweren om te staan in de kracht van God en de bovennatuurlijke wonderen van Jezus Christus te doen. Voor vandaag is er een gebedsdienst gepland op het Onafhankelijkheidsplein.

Bisschop Steve Meye, die ook aanwezig was tijdens het bezoek aan president Bouterse, zegt dat gedurende twee dagen al diensten gehouden zijn in de Anthony Nesty Sporthal, waar God machtige dingen heeft gedaan. Surinamers zijn welkom op het Onafhankelijkheidsplein om het evenement mee te maken. Meye gelooft dat de glorie van God zal neerkomen op de natie Suriname.

Apostel Maldonado zegt dat er een honger bestaat naar Gods woord, mensen hun leven willen verbeteren en Suriname willen veranderen. Hij wijst erop dat verandering niet mogelijk zal zijn zolang God niet wordt uitgenodigd om het eerdergenoemde te realiseren. Volgens hem moet het geloof van de mensen vergroot worden. Dat is dan ook de reden waarom er een driedaagse geestelijke bijeenkomst gehouden wordt. Maldonado is wereldwijd bekend om wonderen die hij heeft verricht. Hij is in Suriname met zijn eigen muzikale begeleiding.

De Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin, is de organisator van de driedaagse Super Natural Encounter. 

Lees verder

Suriname

Geen assembleevergadering zonder antwoorden regering over Centrale Bank van Suriname

Geplaatst

op

door

Zolang de regering geen antwoorden geeft over de perikelen bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS), zal De Nationale Assemblée (DNA) niet vergaderen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft de vergadering over naturalisatie van burgers afgeblazen, omdat de regering nog geen informatie kan verschaffen over de perikelen bij de CBvS.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) had bij aanvang van de vergadering gevraagd waar de informatie van de regering blijft, zoals eerder beloofd was. Ook de schriftelijke informatie die de regering zou toesturen over waarvoor de kasreserve is gebruikt, heeft Simons nog niet ontvangen. 

Minister Soewarto Moestadja, vicevoorzitter van de Raad van Ministers, heeft op de vraag of minister Gillmore Hoefdraad van Financiën alsnog informatie kon verschaffen, meegedeeld dat het niet mogelijk was, omdat zijn collega had afgemeld. De vorige week had Moestadja meegedeeld dat Hoefdraad uitlandig was en in het weekend terug zou zijn. De minister is intussen inderdaad terug, maar was niet in staat om naar het parlement te gaan. 

Na een schorsing is verder afgestemd met de regering. Moestadja deelde mee dat hij contact heeft gehad met president Desi Bouterse. De regering is nog bezig met deze kwestie en kan op een ander tijdstip schriftelijk antwoorden. Hiermee werd geen genoegen genomen.

Wanneer de regering zover is om te antwoorden, zal er weer vergaderd worden, want de kwestie van de CBvS met de stijgende koers is op dit moment het meest belangrijke vraagstuk. Zonder informatie hierover kan er niet verder vergaderd worden. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen