woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
3.3
(4)

Ondernemer in Nickerie wil traject Apoera onderhouden

lees ook ...

IDO levert tweede groep militaire tuchtrechters af

Het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) heeft de tweede groep van 21 militaire tuchtrechters afgeleverd. Met het in ontvangst nemen van hun certificaten hebben deze beklaagmeerdere hun kennis en...

De Nickeriaanse ondernemer John Leroy Jackson wil een eigen boot inzetten om de route Nickerie-Apoera te onderhouden. Zijn boot kan ruim 20 passagiers aan en is in staat om binnen vijf uren Apoera te bereiken vanuit Southdrain. De huidige staatsboot neemt ruim 8 uren de tijd om de oversteek te doen, mits beide motoren van de boot werken. Indien 1 motor uitvalt, neemt dezelfde boot 12 uren de tijd om de oversteek van en naar Apoera te doen. 

Zijn initiatief wordt dik ondersteund door de bewoners van Apoera die jarenlang te kampen hebben met een slechte infrastructuur. Echter laat de overheid nog op zich wachten. Jackson heeft nog geen aanmeersteiger voor zijn boot. Een perfecte locatie is een stuk terrein te Europolder dat bijkans 600 meter rechts van de New Ferry Terminal Suriname-Guyana te South Drain, ligt. Hij heeft toestemming van het ministerie van Openbare Werken nodig om het stuk in gebruik te nemen. De ondernemer heeft ontelbare brieven geschreven naar het districtscommissariaat van Nickerie en het ministerie, echter zonder resultaat. “Ik wacht al een jaar op toestemming en steeds word ik van het kastje naar de muur gestuurd”, zegt hij teleurgesteld. Hij hoopt dat de autoriteiten alsnog inspelen op zijn verzoek. 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOndernemer in Nickerie wil traject Apoera onderhouden