donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
5
(2)

Ondernemer Gerard van de Berg mag Libanonweg zelf aanpakken

lees ook ...

Minister Marie Levens neemt afscheid van Staf en Personeel

Minister Marie Levens heeft op Maandag 13 maart afscheid genomen van haar directie, staf en overig personeel. Hierbij werd zij ook in het zonnetje geplaatst door de verschillende speeches die door d...

De bekende ‘Doksenclub en Vliegende Eend’ eigenaar en ondernemerGerard van den Bergh, heeft groen licht gekregen van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) om de Libanonweg in eigen beheer te egaliseren en te profileren. De Libanonweg is een onverharde weg en behoeft vanwege de vele transporten van en naar de voornoemde ondernemingen een frequentere onderhoudsbeurt. 

In het kader van de Public Private Partnership (PPP) en het eigen initiatief van de ondernemer heeft de OW-bewindsman goedkeuring gegeven om vanaf 21 april 2021 de Libanonweg in eigen beheer te onderhouden. Van den Bergh heeft voor het onderhouden van de weg zelf een motor-grader aangeschaft.

De werkzaamheden zullen wel onder toezicht van afdeling Wegen sectie Wanica van het ministerie van Openbare Werken worden uitgevoerd. Vooralsnog heeft OW ingestemd voor de periode van een jaar, waarna een evaluatie volgt met de mogelijkheid tot het verlengen van de termijn. De werkzaamheden zullen onder strikte technische voorwaarden worden uitgevoerd, zoals overeengekomen met de ondernemer.

Het OW-ministerie houdt zich onder meer bezig met het onderhouden van zandwegen maar door de jaren heen zijn deze in een vertraagd tempo uitgevoerd. De OW-bewindsman is van plan investeerders aan te trekken die duurzame infrastructurele projecten integraal willen uitvoeren voor de verbetering en stimulering van onder andere de woon- en leefomgeving, productiegebieden en transport in Suriname

De OW-topman bracht onlangs een persoonlijk bezoek aan het bedrijf van van de Berg. Hij stelde het initiatief van de ondernemer zeer op prijs en gaf aan dat andere ondernemers en burgers dit als voorbeeld overnemen en ook meehelpen Infrastructurele problemen zelf aan te pakken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOndernemer Gerard van de Berg mag Libanonweg zelf aanpakken