maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
5
(2)

Ondernemer die Nickerie-Apoera wil onderhouden vraagt hulp aan RO-minister

lees ook ...

Cashpoint geldautomaten frustreren burgers

Men ervaart steeds meer frustraties bij het gebruik van de pinautomaten van Cashpoint en klachten hebben de redactie van GFC bereikt. Pasjes worden ingeslikt of er worden verzoeken gedaan om een ander...

De ondernemer John Leroy Jackson die een eigen boot wil inzetten op de route Nickerie-Apoera, heeft hulp gevraagd aan de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuel. Al meer dan een jaar probeert Jackson toestemming te krijgen bij de autoriteiten voor een aanmeersteiger te South-Drain Nickerie, echter zonder resultaat. In een brief wijst hij de minister erop dat hij aan elke eis heeft voldaan om te varen. “Alle benodigde documenten zijn in orde. Met deze stap wilt ondergetekende invulling geven aan een stuk ontwikkeling in het gebied, daar er een grote behoefte hiervoor aanwezig is”, aldus een passage uit de brief.

De route Nickerie-Apoera wordt onderhouden door 1 bootsman die het traject niet dagelijks aankan. Daarnaast duurt het minimaal 8 uren voordat de plaats der bestemming is bereikt. De boot van Jackson is veel sneller en kan binnen 4 uren Apoera bereiken. “De transportsector komt meteen op gang. Daarnaast ook de economie. We kunnen ook toeristen vervoeren die graag naar Apoera willen gaan. De lokale bevolking zal de vruchten hiervan plukken. Hoe meer we wachten hoe meer we achter raken”, vertelt Jackson in een interview. Varen is zijn grootste hobby en de route onderhouden is zijn droomwens.

In de brief uit Jackson zijn bezorgdheid over de lakse houding van de Nickeriaanse autoriteiten die niet in staat zijn om hem te helpen met het aanwijzen van een aanmeerplek. “Ze sturen me continue van het kastje naar de muur”. Jackson merkt verder op dat andere ondernemers wel toestemming hebben gekregen om met grote pontons in het zelfde gebied te opereren. Er wordt grimmig aan de houthandel gedaan, zonder dat er rekening wordt gehouden met mens en milieu. Hij vermoedt dat er politieke spelletjes met hem worden bedreven. Zijn laatste hoop is nu gevestigd op de RO-minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOndernemer die Nickerie-Apoera wil onderhouden vraagt hulp aan RO-minister