dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Onderhandelingen met IMF en andere internationale instituten op schema

lees ook ...

Project dataverzameling onderwijsgegevens

Minister Marie Levens van  Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft op woensdag 30 november jongstleden een project gelanceerd in het CeNaSu gebouw, ter verbetering van het 'Education Managemen...

President Chandrikapersad Santokhi zei op maandag 11 januari 2021 in het parlement bij aanvang van de Algemene Politieke Beschouwingen (APB), dat de onderhandelingen op de verschillende trajecten die de regering heeft uitgezet om Suriname financieel en economisch gezond te maken, goed lopen en op schema zijn. 

De onderhandelingen met het internationaal adviesbureau Lazard om Surinames complexe en hoge buitenlandse schuld te herschikken worden voortgezet alsook de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Deze laatste voor een stand-by overeenkomst ter versterking van Surinames financiële positie en de integriteit van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De regering gaat ook verder met internationale instituten voor het aantrekken van goedkoop kapitaal voor investeringen en voor het creëren van werkgelegenheid.

“Al deze trajecten lopen goed en zijn op schema”, gaf het staatshoofd aan. Bij aanvang van de Algemene Politirke Beschouwingen zei president Santokhi dat de regering er voorstander van is om zaken in perspectief te plaatsen en die integraal en in samenhang te bekijken. De regering deelde haar visie met betrekking tot de beoogde sociaal maatschappelijke ontwikkeling inclusief de projecties en groei tijdens de APB. De hierop afgestemde begroting is gedeeld met het college waarbij diens commentaar, inzichten, visie en mogelijk ook besluiten gevraagd en meegenomen worden bij de uiteindelijke implementatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderhandelingen met IMF en andere internationale instituten op schema