vrijdag 22 januari 2021
24.4 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Onderhandelingen met IMF en andere internationale instituten op schema

lees ook ...

Assembleedelegatie bezoekt nabestaanden vermoorde meisje

Een parlementaire delegatie onder leiding van de voorzitter, Marinus Bee, heeft gisteren de nabestaanden van de achtjarige Cherelee Manhoef bezocht. De voorzitter heeft uit eigen middelen aan de famil...

President Chandrikapersad Santokhi zei op maandag 11 januari 2021 in het parlement bij aanvang van de Algemene Politieke Beschouwingen (APB), dat de onderhandelingen op de verschillende trajecten die de regering heeft uitgezet om Suriname financieel en economisch gezond te maken, goed lopen en op schema zijn. 

De onderhandelingen met het internationaal adviesbureau Lazard om Surinames complexe en hoge buitenlandse schuld te herschikken worden voortgezet alsook de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Deze laatste voor een stand-by overeenkomst ter versterking van Surinames financiële positie en de integriteit van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De regering gaat ook verder met internationale instituten voor het aantrekken van goedkoop kapitaal voor investeringen en voor het creëren van werkgelegenheid.

“Al deze trajecten lopen goed en zijn op schema”, gaf het staatshoofd aan. Bij aanvang van de Algemene Politirke Beschouwingen zei president Santokhi dat de regering er voorstander van is om zaken in perspectief te plaatsen en die integraal en in samenhang te bekijken. De regering deelde haar visie met betrekking tot de beoogde sociaal maatschappelijke ontwikkeling inclusief de projecties en groei tijdens de APB. De hierop afgestemde begroting is gedeeld met het college waarbij diens commentaar, inzichten, visie en mogelijk ook besluiten gevraagd en meegenomen worden bij de uiteindelijke implementatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Suriname

Akiemboto blijft toch nog assembleelid

Sergio Akiemboto, fractie...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Invoering BTW januari 2022

Belastingwetten aangenomen in DNA

Suriname registreert 126ste coronadode

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Onderhandelingen met IMF en andere internationale instituten op schema