donderdag 28 september 2023
26.6 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
0
(0)

Onderdirectoraat O&I van het ministerie van OW wordt 1 jaar

lees ook ...

Nationaal Leger versterkt met Franse militaire steun ter waa...

In het kader van een langdurige defensie samenwerking met Frankrijk heeft het Surinaams Nationaal Leger militair materieel ontvangen ter waarde van een miljoen euro. Op 15 september 2023 vond de offic...

Het onderdirectoraat Onderzoek en Innovatie van het ministerie van Openbare Werken bestaat op 15 juni 2022 precies één jaar. Onderdirecteur Dew Bhaggoe heeft in samenspraak met de Meteorologische Dienst Suriname binnen een jaar een aantal zaken kunnen realiseren.

In samenwerking met de EU, UNDP zijn er een drietal AWS’s (Automatic Weather Stations) geplaatst. De eerste werd geïnstalleerd in Coronie, de tweede bij Ring Harbour in Noord Paramaribo en op donderdag 26 mei 2022 in het district Marowijne te Moengo. De meetstations in Coronie en Moengo zijn gedoneerd door de EU en de UNDP. De technische uitvoering laag in de handen van MDS-hoofd Radjkoemar Nanda.

Er zijn nog aantal projecten die binnenkort ook uitgevoerd zullen worden. De onderdirecteur is bezig met de EU/UNDP om binnenkort personeelsleden te laten trainen door de CIMH (Caribbean Institute of Meteorological and Hydrological). De bedoeling van de training is dat de technische personeelsleden moderne skills bijleren, effectief en efficiënt kunnen omgaan met de moderne apparaten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderdirectoraat O&I van het ministerie van OW wordt 1 jaar