donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(1)

Onderbezetting leidt tot hervatting basisopleiding Militaire Politie

lees ook ...

De wortel van de criminaliteit aanpakken: armoede en ledighe...

Het verschijnsel dat er vroeg ‘s morgens al tienerjongens en jonge mannen op de straat hoek staan heeft zijn oorzaak. Je kan dit fenomeen van verschillende kanten bekijken. In gesprek met drs Armand...

Er is opnieuw een aanvang gemaakt met de basisopleiding voor de Militaire Politie (MP). Luitenant-kolonel Petrus Wasimin, commandant van het Korps Militaire Politie (KMP), zegt dat de hervatting van deze opleiding nodig was vanwege de onderbezetting.

Volgens de commandant MP zijn er goede gesprekken geweest met de minister van Defensie, Krishnakoemarie Mathoera, en ook binnen de Defensieraad. “Uiteindelijk kregen wij groen licht van de minister om op 4 oktober te starten met de opleiding en dat is nu dus ook gebeurd,” aldus de commandant van het KMP.

Er is veel animo om opgeleid te worden tot lid van het KMP. Aan deze opleiding nemen 62 personen deel.  Wasimin streeft ernaar om deze groep na de afronding van deze opleiding in februari 2022 te laten beëdigen.

Vanwege de Covid-19-pandemie kon de opleiding in de afgelopen periode niet worden voortgezet. Nu het eindelijk is hervat, wordt gehoopt dat alles vlot zal verlopen en er geen onderbrekingen meer zullen plaatsvinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderbezetting leidt tot hervatting basisopleiding Militaire Politie