zaterdag 27 november 2021
25 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
5
(1)

Onderbezetting leidt tot hervatting basisopleiding Militaire Politie

lees ook ...

Santokhi: Suriname moet inhaalslag maken op ICT-gebied

Er gebeurt veel in de wereld op het gebied van ICT. Suriname heeft weliswaar een inhaalslag te maken, maar heeft door Covid-19 ook kunnen zien waar ze staat. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi...

Er is opnieuw een aanvang gemaakt met de basisopleiding voor de Militaire Politie (MP). Luitenant-kolonel Petrus Wasimin, commandant van het Korps Militaire Politie (KMP), zegt dat de hervatting van deze opleiding nodig was vanwege de onderbezetting.

Volgens de commandant MP zijn er goede gesprekken geweest met de minister van Defensie, Krishnakoemarie Mathoera, en ook binnen de Defensieraad. “Uiteindelijk kregen wij groen licht van de minister om op 4 oktober te starten met de opleiding en dat is nu dus ook gebeurd,” aldus de commandant van het KMP.

Er is veel animo om opgeleid te worden tot lid van het KMP. Aan deze opleiding nemen 62 personen deel.  Wasimin streeft ernaar om deze groep na de afronding van deze opleiding in februari 2022 te laten beëdigen.

Vanwege de Covid-19-pandemie kon de opleiding in de afgelopen periode niet worden voortgezet. Nu het eindelijk is hervat, wordt gehoopt dat alles vlot zal verlopen en er geen onderbrekingen meer zullen plaatsvinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderbezetting leidt tot hervatting basisopleiding Militaire Politie