zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(3)

Onder water gelopen Brokopondo, wordt nu pas op de agenda gezet

lees ook ...

Het district Brokopondo heeft te kampen met verschillende issues die aangepakt moeten worden die haast allemaal te maken hebben met het water dat gespuid werd door de Afobakka dam dat de dorpen helemaal onder heeft doen lopen en alle inboedel en kostgrondjes met voesel heeft vernietigd.

In dat kader heeft president Santokhi op woensdag 27 juli 2022 een presidentiële werkgroep geïnstalleerd voor het district Brokopondo. Deze werkgroep heeft als taak alle knelpunten te identificeren en oplossingsmodellen aan te dragen, die moeten resulteren in structurele en duurzame oplossingen. Van de werkgroep wordt verwacht dat zij op zeer korte termijn verslag uitbrengt.

De knelpunten hadden allang geïdentificeerd moeten zijn en de hulp en financiele vergoeding had ook al gegeven moeten zijn, temeer daar de overstroming geschiedde door (opzettelijk) overheidshandelen. De bewoners van de ondergelopen gebieden moeten een behoorlijke vergoeding krijgen, nadat de dorpen en huizen zijn schoongemaakt door de overheid. Een vergoeding tenminste in de ordegrootte van SRD 50.000, per gezin, zodat ze eten kunnen kopen en sommige huishoudelijke spullen kunnen vervangen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnder water gelopen Brokopondo, wordt nu pas op de agenda gezet