Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ondanks dalende trend COVID-19 waarschuwt Volksgezondheid voor tweede golf

Geplaatst

op

Bog Covid2

 “Was en of desinfecteer uw handen regelmatig, draag een mond- en neuskapje op openbare plaatsen en houdt tenminste anderhalve meter afstand waar dat mogelijk is.” Dit is de duidelijke boodschap van het ministerie van Volksgezondheid in Suriname. Ondanks het aantal nieuwe besmettingsgevallen in de afgelopen week (14 – 21 september) sterk is gedaald, wordt gewaarschuwd voor een tweede golf. Er is ook een dalende trend in opnamen op de isolatiefaciliteiten, ziekenhuis/ verpleegbedden en ICU-bedden. De bedbezetting is nu gemiddeld 25 procent. Dit is het resultaat van alle maatregelen die de afgelopen weken zijn afgekondigd.

Vooral het strakkere toezicht op de handhaving heeft een positieve bijdrage geleverd aan de remming van de overdracht van het coronavirus. Volgens Volksgezondheid heeft de samenleving een wezenlijke bijdrage geleverden zich gehouden aan de maatregelen. Deze ontwikkeling stemt de departementsleiding goed.

Begeleiding

Om dit resultaat te behouden en de besmettingen zelfs verder terug te dringen is het noodzakelijk dat iedereen zich aan de maatregelen en aan de protocollen voor transport, werk, religieuze activiteiten en recreatie houdt. De groeiende lijst van protocollen is te vinden op de vernieuwde website van het BOG (www.bogsuriname.com.)

Het ministerie begeleidt organisaties/diensten bij de implementatie van de protocollen zoals bijvoorbeeld is gebeurd bij de protocollen voor overheidsgebouwen, recreatieoorden en casino’s. Ook vinden er regelmatig, onaangekondigde controles plaats door de controlediensten. Op weg naar een COVID-19-veilig Suriname dient eenieder zich te houden aan de protocollen.

Deze week worden de protocollen voor onderwijs, internaten/weeshuizen en crèches gefinaliseerd. Een goede begeleiding door de ministeries van Onderwijs, Volksgezondheid en Sociale Zaken in het gebruik van deze protocollen is gepland voor de directies en leidinggevenden, zodat ook onze kinderen weer COVID-veilig naar hun school, internaat of crèche kunnen gaan.

Feesten mag niet

De afgelopen dagen zijn er op diverse social mediakanalen advertenties geplaatst van bars, terrassen en cafés die events organiseren met dj, karaoke en live entertainment met zang. Ook worden er feesten georganiseerd in gesloten ruimtes met muziek.

Schreeuwen en luid praten waaronder uiteraard ook zingen wordt gerekend bij terras dining is volgens het protocol niet toegestaan. Ook feesten, inclusief huisfeesten blijven vooralsnog verboden. Bij overtreding zal krachtig opgetreden worden door de handhavingsautoriteiten, waarschuwt het ministerie van Volksgezondheid.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen