Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Ondanks COVID-19-verbod drukke recreatieoorden in Suriname; sancties volgen

Geplaatst

op

Er Zal Hard Opgetreden Worden Tegen Eigenaren Van Recreatieoorden Die Regels Naast Zich Neerleggen. Foto Bic Para

Het intrekken van de licentie hangt eigenaren van recreatieoorden, die ondanks het verbod, toch recreanten toelaten op de oorden, boven het hoofd. Districtscommissaris Armand Jurel waarschuwt deze  eigenaren om de poorten van hun oorden gesloten te houden voor het publiek. Deze maatregel is nodig om de toenemende  COVID-19-besmettingen het hoofd te bieden. Recreatiehouders, plantage- en dorpsbesturen zijn wederom aangemaand om zich niet schuldig te maken aan overtreding van de voorzorgsmaatregelen tegen COVID-19.

Met de toenemende stijging van besmettingen zijn er maatregelen afgekondigd door de regering, waarbij besloten is om vermakelijkheidsfaciliteiten gesloten te houden. Velen lappen volgens Jurel de maatregelen aan hun laars en gaan zich verpozen op deze oorden. Op plantage Ayo/Carolina verpozen mensen ongestoord langs en in de Surinamerivier en op plantage La Prosperité bouwt men feestjes langs en in de kreek van Bersaba.

Jurel heeft afspraken met de politie om extra surveillances uit te voeren en op te treden tegen ongehoorzame recreanten. Tegen mensen die zich voor de winkels ophouden, het samenscholingsverbod negeren en zich tegoed doen aan alcohol zal ook worden opgetreden. In het belang van de openbare orde en veiligheid, wordt aan iedereen gevraagd ondersteuning te verlenen tot naleving van de aanmaning om de oorden te sluiten en zich niet te begeven op openbare zwemgelegenheden.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
zondag 2 augustus 2020 07:35

Domme koeien. Nog steeds leven op die ene hersencel. Niet te geloven.

Sylvana Larijn
zondag 2 augustus 2020 07:47

De mensen zijn het zat, en dit komt overal voor, wat kan helpen is optreden, en boetes uitdelen maar dit gedrag zal je nóóit verbanden.
Jammer men moet leren leven met covid 19 en er een draai aan geven in je leven.

Ondanks COVID-19-verbod drukke recreatieo
zondag 2 augustus 2020 09:14

Als Santokhi en Brunswijk bij een persconferentie gebroederlijk naast elkaar zitten moeten ze ook op gepaste afstand zitten. Ik vind dat er een waarschuwing vanuit de medische kant moet komen dat als het zo blijft gaan de mensen die SU uit het buitenland zijn komen helpen weg gaan gaan .want dit is water naar de zee dragen. Iedereen lapt het aan zijn laars met de regels. Het kost iedereen geld en er moeten dan drastisch maatregelen getroffen waar de economie eronder en jullie ook gaan lijden, vooral de zwakkeren de min draagkrachtigen. Mensen werk nu alsjeblieft nou mee. Ik kan… Lees verder »

Nick
zondag 2 augustus 2020 10:05

Hallo die mensen hebben ook eten nodig. Als ze net als in de winkel zeggen. Max 10 mensen binnen. Dan moet het toch kunnen. Hoe moeten de eigenaren brood kopen als ze de mensen wegsturen. Geef ze dan geld als jij met zo een maatregel kom. Dus hoe groot is het terrein…. naar verhouding max 30 mensen dan heeft de eigenaar weer wat geld om te eten. DommiesAdvertentie

Suriname

Moengo protestactie wegafsluiting Suriname

Geplaatst

op

Img Cd162a05907f 1

Een bezoek wordt er gebracht aan het Moengo stafdorp. Er is een petitie ingediend door de belangengroep voor t behoud van het Moengo stafdorp. Deze petitie is ingediend naar aanleiding van de gronduitgifte die is gedaan van de percelen van het Moengo stafdorp en de omliggende percelen. Er wordt een protestactie uitgevoerd van deze gronduitgiftes, onze reporter van Culturu.com was aanwezig en enkele betrokkenen worden geinterviewd.

 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse transportminister pakt bus naar de stad

Geplaatst

op

Busrit Minister Jubithana

Na bijkans zes maanden hebben de particuliere lijnbussen hun voertuigen uit de garages gehaald. Ze rijden vanaf maandag weer. De bussen mochten vanwege de coronapandemie niet rijden. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), heeft ook gebruikgemaakt van de bus. Hij is vanuit Onverwacht naar de stad gekomen. Tijdens de rit observeerde de minister of de vastgestelde COVID-19-regels in acht worden genomen.

“Ik ben heel erg tevreden. De passagiers worden keurig gegroet en erop gewezen dat er in de bus een spuitfles is om de handen te ontsmetten. De chauffeur heeft zelf ook sanitizer.”

Er moet wel nog veel gebeuren, omdat niet eenieder ontsmette. De minister heeft direct ook gekeken hoe andere buschauffeurs zich gedroegen. Zo is waargenomen dat sommigen de mond-neusbedekking onder hun kin hadden.

Zeker op dit punt heeft de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) nog een taak te vervullen, zegt de bewindsman. Vanuit de departementsleiding is benadrukt, dat handhaving niet alleen vanuit de overheid moet geschieden. Eenieder die van het openbaar vervoer gebruikmaakt moet erop toezien dat de regels worden nageleefd.

Eerder had de minister aangegeven, dat er een controlemechanisme in het leven zou worden geroepen om  erop toe te zien dat de buschauffeurs en passagiers zich houden aan de COVID-19-regels. De voorbereidingen voor dit controlemechanisme zijn in volle gang.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen