maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
5
(1)

Onbruikbaar verkiezingsmateriaal gedoneerd aan instanties

lees ook ...

Mini infobeurs kinderrechten districten

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) is ervan overtuigd dat kinderen hun rechten moeten kennen. Men heeft daarom bewust gekozen voor zes mini-infobeurzen landelij...

Het Algemeen Secretariaat Verkiezingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft onbruikbaar en vervallen verkiezingsmateriaal geschonken aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) en enkele sociale instellingen. Bia bevindt zich nu in de postelectorale fase, waarbij onder andere alle verkiezingsmateriaal wordt geïnventariseerd op bruikbaarheid.

Tijdens een oriëntatiebezoek van het Managementteam Verkiezingen 2025 aan de werkgroep Stembureau Materiaal en Meubilair werd aandacht gevraagd voor de onbruikbare materialen waaronder potloden en gordijnen. Het Managementteam onder leiding van Biza-directeur Mohamad Eskak besloot toen om de materialen te schenken aan diverse instellingen.

“De potloden kunnen gelet op de houdbaarheid niet meer worden gebruikt voor de volgende verkiezingen. De gordijnen zijn na de verkiezingen van 2010 niet meer gebruikt”, zegt Viren Mathoerapersad, lid van het Managementteam. De potloden en gordijnen zijn nog in goede staat en kunnen heel goed door scholen en sociale instellingen worden gebruikt als kleurmateriaal, voor bekleding, als onderlegger of schort.

In totaal zijn er 128.000 potloden overgedragen aan MinOWC. Zij zullen hun weg vinden naar diverse openbare scholen in verschillende districten. Daarnaast zijn ruim 8000 potloden gedoneerd aan de Academie voor Hoger Kunst en Cultuuronderwijs. De gordijnen zijn geschonken aan Huize Betheljada en Mr. Hubert Stichting.

Mariëlle Kasbi van de Mr. Hubert Stichting, zegt dat haar stichting de gordijnen nuttig zal gebruiken voor het overtrekken van de rolstoelkussens en ziekenhuisbedden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnbruikbaar verkiezingsmateriaal gedoneerd aan instanties