donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Onbruikbaar verkiezingsmateriaal gedoneerd aan instanties

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op negende volks- en woningtellin...

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft de eerste stappen gezet in de voorbereidingen voor de negende volks- en woningtelling in Suriname. Momenteel zijn ABS-medewerkers bezig met veldwerk ...

Het Algemeen Secretariaat Verkiezingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft onbruikbaar en vervallen verkiezingsmateriaal geschonken aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) en enkele sociale instellingen. Bia bevindt zich nu in de postelectorale fase, waarbij onder andere alle verkiezingsmateriaal wordt geïnventariseerd op bruikbaarheid.

Tijdens een oriëntatiebezoek van het Managementteam Verkiezingen 2025 aan de werkgroep Stembureau Materiaal en Meubilair werd aandacht gevraagd voor de onbruikbare materialen waaronder potloden en gordijnen. Het Managementteam onder leiding van Biza-directeur Mohamad Eskak besloot toen om de materialen te schenken aan diverse instellingen.

“De potloden kunnen gelet op de houdbaarheid niet meer worden gebruikt voor de volgende verkiezingen. De gordijnen zijn na de verkiezingen van 2010 niet meer gebruikt”, zegt Viren Mathoerapersad, lid van het Managementteam. De potloden en gordijnen zijn nog in goede staat en kunnen heel goed door scholen en sociale instellingen worden gebruikt als kleurmateriaal, voor bekleding, als onderlegger of schort.

In totaal zijn er 128.000 potloden overgedragen aan MinOWC. Zij zullen hun weg vinden naar diverse openbare scholen in verschillende districten. Daarnaast zijn ruim 8000 potloden gedoneerd aan de Academie voor Hoger Kunst en Cultuuronderwijs. De gordijnen zijn geschonken aan Huize Betheljada en Mr. Hubert Stichting.

Mariëlle Kasbi van de Mr. Hubert Stichting, zegt dat haar stichting de gordijnen nuttig zal gebruiken voor het overtrekken van de rolstoelkussens en ziekenhuisbedden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnbruikbaar verkiezingsmateriaal gedoneerd aan instanties