woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Onbetaalde boetes alsnog geind door KPS

lees ook ...

Korpschef spreekt nieuwe agenten toe: “Dien de samenle...

Op maandag 22 april 2024 zijn 282 rekruten op de Politieacademie in Suriname beëdigd tot Buitengewoon Agent Van Politie (BAVP). De korpsleiding feliciteerde de nieuwe Buitengewoon Agenten Van Politie ...

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft dit jaar weer successen geboekt bij de aanpak van verkeersovertreders die door de verkeersrechter een passende straf opgelegd hebben gekregen. De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) van het KPS heeft in 2022 meer dan 100.000 passagiers digitaal gecontroleerd op het hebben van een snelrecht vonnis op hun naam.

De gevonniste verkeersovertreders werden op de Johan Adolf Pengel Internationale Lucht haven uit de rij gehaald en werden in de gelegenheid gesteld om middels betaling uitvoering te geven aan hun vonnis(sen) in plaats van de vervangende straf van enkele dagen of weken in hechtenis uit te zitten. Deze passagiers tevens overtreders hebben hun boetes als nog voldaan en mochten daarna hun reis bij vertrek of aankomst voortzetten.

Daarnaast zijn er ook adressen van gevonniste verkeersovertreders aangedaan, waarbij deze werden opgeroepen zich aan te melden om eveneens hun boetes te betalen. De overtreders die hieraan geen gevolg hebben gegeven, werden met de arrestanten bus opgehaald, maar werden op hun verzoek alsnog in de gelegenheid gesteld hun boetes te voldoen.

Ook bij verkeerscontroles en antecedenten onderzoeken zijn er gevonniste overtreders in beeld gebracht die direct hun boetes hebben voldaan. De mogelijkheid tot het natrekken op het al dan niet hebben van een snelrecht vonnis kan op de afdeling ANRS die gevestigd is op het politiebureau Latour.

De politie doet verder een dringend beroep aan de verkeersdeelnemers om zich stipt te houden aan de verkeersregels en waar nodig zich beter te laten informeren aangaande verkeersregels en verkeerssituaties. Het is eveneens belangrijk dat u regelmatig uw voertuig controleert.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnbetaalde boetes alsnog geind door KPS