dinsdag 23 april 2024
30 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
2.5
(2)

Onbenutte gronden beplanten met toestemming van de eigenaren

lees ook ...

Nationaal Leger: “Gezamenlijke inzet voor integriteit ...

Het ministerie van Defensie heeft 128 militairen bevorderd naar een hogere rang als erkenning voor hun toewijding en inzet. Volgens minister Krishna Mathoera van Defensie hebben deze militairen deze p...

Twee masterstudenten van de Universiteit van Antwerpen doen een afstudeeronderzoek naar allerhande (ruimtelijke) problematiek in Paramaribo. Toen zij in februari 2022 in Paramaribo kwamen, viel hen het grote aantal lege percelen op. zij gingen zich toen verdiepen in het beleid en de regelgeving hier omtrent.

Zij kwamen tot de conclusie dat het niet simpel is om aan een perceel te komen, maar dat het veel makkelijker zou moeten zijn om een perceel te benutten. Naast deze problematiek, is het probleem van de prijsstijgingen en inflatie in Suriname een probleem dat iedereen in zijn portemonnee voelt.

Zij bieden een platform, waar grondeigenaren hun grond beschikbaar kunnen stellen voor een bepaalde periode, zodat wie wil, kan planten. Het voordeel voor de perceeleigenaar is dat hun grond wordt onderhouden door de ‘boeren’ wat een win-win situatie is. Daarbij zullen we meer zelfvoorzienend en minder afhankelijk zijn van stijgende prijzen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnbenutte gronden beplanten met toestemming van de eigenaren