woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
5
(2)

Onbekend document geeft toestemming tot charters uit Haïti

lees ook ...

Monitoringsteam Veiligheid Ondernemers geïnstalleerd

Het Monitoringsteam Veiligheid Ondernemers is maandag per beschikking geïnstalleerd door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol). De bedoeling is dat dit team zal zich buigen over de ...

Fly All Ways bevestigd geruchten ten aanzien van charters uit Haiti. “Jawel we hebben al vernomen dat we weer mogen vliegen op Haïti, maar ik ben nu in het buitenland. Als ik terugben morgen ga ik na hoe of wat”, zegt Amichand  eigenaar / directeur van Fly All Ways vliegmaatschappij.  Jean (Saya) Mixom schijnt op de hoogte te zijn. “Deze week nog heb ik een charter”, beweert hij.

Een document is in handen van de pers gekomen, waaruit blijkt dat er een voorstel vanuit het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme is gedaan om de chartervluchten vanuit Haïti te hervatten, om voornamelijk humanitaire reden. Een commissie die kort geleden was ingesteld om de ongeregeldheden bij charters uit Haïtie te onderzoeken, had de president  geadviseerd om de vluchten niet te hervatten.

Het document is niet ondertekend. Volgens de minister van TCT Albert Jubithana is het geen formeel document. Volgens Jhauw heeft hij al toestemming om te vliegen. Er is in het document zelfs een voorstel voor een aanvangsdatum van 31 augustus. Er staat verder, dat Fly All Ways en de SLM de charters mogen uitvoeren.

Alven Roosveld directeur van Communicatiedienst Surinam meldt, dat hij later ingaat op vragen van de krant. Vidjai Chotkan directeur van NV Luchthavenbeheer weet niets van het document.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnbekend document geeft toestemming tot charters uit Haïti