woensdag 28 september 2022
29.9 C
Paramaribo
8.5 C
Amsterdam
5
(1)

‘Onafhankelijkheids’ Parade en Defilé gaan door

lees ook ...

Not all VOS students have a place yet; tackling challenges

There are 70 to 100 students who do not yet have a place at a school at the Secondary Education Senior Level (VOS). Part of this group is not satisfied with the allocation of the school. Dionne Sumter...

De gebruikelijke parade en het defilé in verband met 46-jaar Staatkundige Onafhankelijkheid op 25 november zal normaal voortgang vinden. Dit zei Chef-staf luitenant-kolonel Bob Mangal van het Nationaal Leger tijdens een persconferentie op dinsdag 02 november 2021  “De parade en het defilé zullen voor het jaar voortgang hebben op Onafhankelijkheidsdag.”

De inspectie van de verschillende eenheden, wordt op een andere locatie gehouden. Op het Kerkplein zullen de verschillende eenheden zoals het Korps Politie Suriname (KPS), het Korps Brandweer Suriname (KBS), het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en de douane door president Chandrikapersad Santokhi geïnspecteerd zullen worden. “Het gaat om een militaire parade, maar vanwege verbroedering doen ook de andere gewapende machten mee. Want eenheid maakt macht,” voegt de chef-staf eraan toe.

Hij geeft verder aan dat de voorbereidingen naar deze bijzondere dag toe in volle gang zijn. Het fysieke traject zal volgende week uitgevoerd worden. Ook dit jaar zal Suriname buitenlandse gasten verwelkomen, waaronder de Fransen en Nederlanders die ook deel zullen uitmaken van het defilé.

Defensieminister Krishna Mathoera heeft tijdens de persconferentieé de nadruk gelegd op de parade en de inspectie. Ze zegt dat deze voor de defensieorganisatie heel belangrijk zijn. Het zal niet zijn zoals het voor Covid het geval was. Vorig jaar zijn de parade en het defilé aangepast aan de Covid-eisen en –regels. Het ministerie heeft ook dit keer op de situatie ingespeeld. De pelotons zullen nu aangepast zijn, kleiner en met minder rijen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'Onafhankelijkheids' Parade en Defilé gaan door