zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
0
(0)

Onafhankelijkheid Brazilië 201 jaar

lees ook ...

AmCham streeft naar betere zakelijke klimaat en gelijke kans...

Uit een recent rapport van de Wereldbank, de Ease of Doing Business, blijkt dat Suriname op de 162e plaats staat van de 190 economieën wereldwijd. Dit rapport beoordeelt landen op diverse indicatoren ...

Op donderdag 7 september jongstleden vierde de Federatieve Republiek van Brazilië zijn 201e onafhankelijkheidsdag.  Op de residentie van de Braziliaanse ambassadeur Raphael Azeredo in Suriname, vond in verband hiermee een receptie plaats. President Chandrikapersad Santokhi en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry waren onder de gasten. Het staatshoofd en de ambassadeur benadrukten de bilaterale banden tussen de twee buurlanden.

Indrukken werden getoond van de Braziliaanse natuur, tradities, cultuur en landschappen tijdens deze herdenking.

Azeredo noemde de langdurige samenwerking en lopende projecten tussen Suriname en Brazilië. Hij ziet belang in het versterken van de banden.

President Santokhi stond stil bij zowel successen als uitdagingen die Brazilië hebben gevormd tot de huidige soevereine democratie, maar ook op de gemeenschappelijke idealen van welvaart en duurzame ontwikkeling voor alle Brazilianen. Het staatshoofd merkte op dat beide landen al 47 jaar sterke bilaterale betrekkingen onderhouden. De  toewijding van Brazilië om behoeften van Suriname te ondersteunen waar mogelijk is niet weg te denken. Verder prees de president de technische samenwerking binnen het Braziliaanse Samenwerkingsagentschap (ABC) en schenkingen van medicijnen door de Braziliaanse regering.

Santhoki toonde ook medeleven aan Brazilianen, die dierbaren hebben verloren als gevolg van de verwoestende orkaan in Brazilië.  De recente smokkel van beschermde diersoorten en de noodzaak om deze illegale activiteiten middels samenwerking tegen te gaan liet hij de revue passeren.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnafhankelijkheid Brazilië 201 jaar