maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
3
(2)

Onafhankelijk onderzoek naar Afobaka stuwdam afgerond

lees ook ...

Parlement keurt wet Minimumloon goed: verbeteringen voor wer...

Met een meerderheid van 36 stemmen heeft het parlement op donderdag 29 februari 2024 de Wet Minimumloon goedgekeurd. Deze initiatiefwet heeft tot doel het minimumloonmechanisme te verbeteren door enke...

Uit het onafhankelijk onderzoek dat de Energie Autoriteit Suriname(EAS) heeft laten uitvoeren door het Braziliaanse Worley Engenharia Ltda (WORLY) wordt geconcludeerd dat het team van Staatsolie Power Company Suriname (SPCS) belast met het Afobaka waterkrachtwerk, juist en tijdig heeft gehandeld voor wat het spuien betreft, gedurende momenten dat zulks noodzakelijk en verantwoord was.

De resultaten van het onderzoek heeft de EAS ook apart laten valideren door een hydro-deskundige uit Bolivia, die is benaderd via het regionaal en internationaal netwerk van de EAS. De EAS heeft hierbij nogmaals de betrouwbaarheid van het onafhankelijk onderzoek getoetst en de bevindingen ook door deze deskundige onderschreven.

Naast een opinie omtrent het gevoerde waterbeheer, hebben beide consultants ook aanbevelingen gedaan omtrent de verbetering van procedures, plannen en ruimtelijke ordening (zonering) van de gebieden stroomafwaarts van de dam. De rapporten zijn beschikbaar via de website van de EAS (https://eas.sr/publicaties/)

De Energie Autoriteit Suriname heeft Worley de relevante gegevens verstrekt voor een adequaat en onafhankelijk onderzoek. Naast deze gegevens heeft Worley met haar kennis van de Afobaka waterkrachtcentrale en Brokopondo-reservoir een beoordeling gegeven over zaken zoals operationele limieten, reservoirniveaus, rulecurve, en andere onderwerpen die aan de orde kwamen.

Worley, die in 2018 Jacobs’ Energy, Chemicals & Resources (ECR)-divisie overnam, is een Amerikaans Australisch ingenieursbureau dat projectmanagement en adviesdiensten levert aan de energie sector en complexe procesindustrieën, en heeft alle expertise in huis, om dit onderzoek onafhankelijk en op een gedegen wijze uit te voeren. De EAS heeft dit onderzoeksproces gecoördineerd om erop toe te zien, dat er een kwalitatief goed onderzoek wordt uitgevoerd.

Note: De Energie Autoriteit Suriname(EAS) is misschien niet de juiste instantie om in dit specifieke geval, een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren. De rechterlijke macht waarschijnlijk wel!

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnafhankelijk onderzoek naar Afobaka stuwdam afgerond