maandag 26 februari 2024
25 C
Paramaribo
5.6 C
Amsterdam
0
(0)

Onafhankelijk onderzoek naar beheer Afobaka hyder Power Plant

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

Het toezichthoudend en aansturend orgaan in de energiesector van Suriname, de Energie Autoriteit Suriname (EAS) is conform de elektriciteitswet van 2016 belast met het uitvoeren van audits van elektriciteitsproducenten in Suriname zowel commercieel alsook operationeel.

Recente ‘spui-operaties bij de Staatsolie Power Company Suriname (SPCS) Afobaka waterkrachtcentrale hebben geleid tot het onder water lopen van delen van stroomafwaarts gelegen dorpen, alsmede bouwwerken en landbouwgronden op de laag gelegen rivierterrassen langs de Suriname rivier. Dit resulteerde in publieke verontwaardiging, en de roep voor een onafhankelijke beoordeling van de recente operatie van SPCS van het Brokopondo-reservoir werd groter.

Op basis hiervan heeft de EAS besloten het Braziliaanse Worley Engenharia Ltda (bekend als Worley), te benaderen om een onafhankelijk onderzoek uit te voeren omtrent de recente operaties van het Brokopondo-reservoir door SPCS. Het doel van dit onderzoek was om van Worley een oordeel te verkrijgen omtrent het door SPCS gevoerde watermanagement in de aanloop naar- en tijdens de spuioperaties.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnafhankelijk onderzoek naar beheer Afobaka hyder Power Plant