Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Onafhankelijk Kiesbureau in Suriname heeft nieuwe leiding

Geplaatst

op

Nieuwe Okb Leden

Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) in Suriname wordt vanaf vandaag geleid door Sheikh-Alibaks Samseerali. Hij heeft overgenomen van Jennifer van Dijk-Silos. Ook de overige leden zijn geïnstalleerd door president Chan Santokhi. Het staatshoofd legde de nadruk op de taak van het bureau als bewaker van de integriteit van de democratie alsook de integriteit van het verkiezingsproces. Het OKB zal een belangrijke instelling blijven, die grondig toezicht zal houden op een richtig verloop van de verkiezingen en daarmee een van zijn belangrijke taken vervullen om de kiezers te beschermen.

President Santokhi zei dat er op wat incidenten na vlekkeloze verkiezingen zijn geweest in Suriname, wat mede een verdienste is van het OKB en de leden. Hij complimenteerde daarvoor de uitgetreden leden en gewezen voorzitter van Dijk-Silos.  Volgens de president heeft Van Dijk-Silos er een bijzondere bijdrage aangeleverd dat er goede, eerlijke en transparante verkiezingen hebben plaatsgevonden.

De kiesregeling omvat een zorgvuldig vormgevend proces dat ertoe moet leiden dat de opvattingen van de kiezers zoveel mogelijk worden afgespiegeld in de verkiezingsuitslag. “Maar het verkiezingstraject zal uiteindelijk doelmatig kunnen zijn indien de bevolking voldoende vertrouwen heeft in dat traject. Dat betekent dat de verkiezingen moeten voldoen aan drie elementaire principes, namelijk vrije-, geheime- en eerlijke verkiezingen. Het OKB vervult op basis van deze drie principes een rol als onafhankelijke bewaker van de integriteit van het verkiezingstraject.

De overige leden zijn Ravin Soerdjbali (plaatsvervangend voorzitter), Sharma Lakisharan, Cecil Valies, Karel Hok-A-Hin, Reita Joemratie, Hendrik Jamaloodin, Stephanie Bram, Raj Jadnanansing, Paul Lank, Irma Dorinnie, Steven MacAndrew en Sonja Bron. De plaatsvervangende leden zijn Qi-Chun Zhang en Wendy Aminta. De secretaris is Anielkoemar Sewgobind.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Poorten universiteit gesloten om onveilige COVID-19-situatie

Geplaatst

op

Adekus

Uit voorzorg heeft het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), vandaag besloten om tot nader order niet te werken. Het besluit is genomen, omdat de nodige voorzieningen nog niet zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus.

Suneel Soekhnandan, woordvoerder van de WFU, zegt dat uit voorzorg niet gewerkt wordt. Het universiteitsbestuur heeft afgelopen week nagelaten de WFU direct te informeren dat er besmettingen onder het personeel zijn. Deze gevallen zijn via een tip binnengekomen. Toen WFU de leiding hiermee confronteerde warden de gevallen bevestigd.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen