dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
3
(2)

On-diplomatische benadering assembleelid Somohardjo

lees ook ...

Suriname handhaaft VN-verdrag tegen mensenhandel

Op dinsdag 16 juli 2024 hebben de hulpofficieren van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) een werkbezoek gebracht aan de procureur-generaal (pg) bij het Openbaar Ministerie, Garcia Paragsingh. Tij...

Sinds eergisteren wordt er een korte video via app verspreid waar politicus Paul Somohardjo, lopend door het gangpad van een vliegtuig, naar verluidt door een ondernemer in goud alsook bouwmaterialen, heel ruw naar zijn geld gevraagd. Je hoort de stem van de kerel en ziet op beeld de zwijgende Somohardjo. Hoewel het heel contraproductief en irritant is als een klant niet betaald, is op deze manier je geld opeisen ook niet netjes. Was er een directe aanleiding voor deze mondelinge agressie tegen Somo?

Video Somohardjo
Tegenstander

Op zo’n kort termijn was dat niet na te trekken, maar  zo tekeer gaan tegen een veel oudere is zeer afkeurenswaardig. Het kan natuurlijk ook dat het hier gaat om een politieke tegenstander die dacht Aay mi feni yu tide, ik heb je gevonden vandaag en losbarstte we vertalen hier deels het Sranan: Waar is mijn geld, en je reist heh, zeker op staatskosten, je bent een van de grootste boeven (wan fden moro bigi fufurman)

Karma?

Mensen die denken dat  het waar is dat Somohardjo de Staat Suriname  benadeelt zullen vinden dat dit een stukje karma via app was. Zo’n vitale 80 jarige politicus die in het gangpad van de plane waar hij niet direct kan doorlopen, te grazen wordt genomen terwijl hij verlegen lijkt te glimlachen. Het was nogal pijnlijk dit te zien..

Diplomatiek paspoort

Vooral duidelijk te zien op de foto van zijn hand heeft Somohardjo een bordeaux kleurig paspoort, een diplomaten paspoort van Suriname als lid van de Caribbean Community. Boven het Surinaams wapen is op al onze paspoorten CC aangegeven. Onder het Surinaamse wapen op onze paspoorten staat paspoort in twee talen ook bij Somo diplomatiek paspoort vermeld en  dit is nog net op de detail foto te zien.

Dit even ter verduidelijking want op social media is men snel met beschuldigingen  en in de verte lijkt dit paspoort  sprekend op een Europees paspoort. Dit kunnen wij u doorgeven en met foto’s illustreren dankzij het onderzoekje dat verricht werd door een SVJ oprichter.

Vragen

Natuurlijk roept het diplomatiek paspoort van heer Paul Somohardjo alias Somo wel enkele vragen op. Waarom heeft dit voormalig assembleelid, dat 2x schandalig op tv is gekomen  vanwege-dreigen met en uitvoeren van fysieke agressie, een diplomatiek paspoort? Publiekelijk heeft hij zijn gebrek aan diplomatie en wijsheid in zijn politieke carrière laten zien.

Of hebben alle politici in Suriname een diplomatiek paspoort? En als Somo op een  Surinaams diplomatiek paspoort reist heeft hij dan een missie voor ons land uit te voeren en wat mag die wel wezen? Hopelijk worden deze laatste vragen in de Nationale Assemblee gesteld en beantwoord.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnOn-diplomatische benadering assembleelid Somohardjo