dinsdag 27 september 2022
28.4 C
Paramaribo
9.8 C
Amsterdam
0
(0)

Omzetbelasting vanaf 1 oktober 12 procent

lees ook ...

VHP herdenkt 106e geboortedag Jagernath Lachmon

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft dinsdag de geboortedag van de eerste voorzitter wijlen mr. Jagernath Lachmon herdacht. Als hij in leven was zou hij 106 jaar zijn geworden. Lachmon wa...

Met ingang van 1 oktober gaat omzetbelasting (OB) naar 12%. De Belastingdienst heeft officieel bekendgemaakt dat met ingang van deze datum de tarieven van de OB gewijzigd en vastgesteld zijn op 12% voor de levering van belaste goederen die in Suriname zijn vervaardigd en het verrichten van diensten die zijn genoemd in bijlage 2 van de wet OB.

Vanaf 1 oktober 2021 kunnen belastingplichtige ondernemers die belaste, goederen leveren en belaste diensten verrichten, de reguliere aangiftebiljetten gebruiken voor het doen van de maandelijkse aangifte en betaling van de OB.

In de kolommen 3 en 4 van het aangifte biljet moet het tarief van 12 procent voor de belaste leveringen en verrichte belaste diensten vanaf 1 oktober 2021 vermeld worden. De op het formulier voorbedrukte 10% en 8% mag handmatig gecorrigeerd worden. De kolommen 5 en 6 van het aangiftebiljet de ondernemers gebruiken om de ontvangen vergoedingen voor belaste leveringen en belaste diensten die vóór 1 oktober 2021 zijn verricht, aan te geven. De tarieven waren toen 10% voor belaste leveringen en 8% voor belaste diensten.

Verder is de vrijstelling voor kleine ondernemers verhoogd van SRD 6.000 naar nu SRD 24.000 omzet per jaar. “Denkt u dat u voor deze regeling in aanmerking komt, dan kunt u een verzoek bij de inspecteur van de omzetbelasting indienen. Is uw omzet echt maximaal SRD 24.000 per jaar, dan kunt u dus vrijgesteld worden voor het doen van aangiften omzetbelasting”, meldt de Belastingdienst.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOmzetbelasting vanaf 1 oktober 12 procent