maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Omzetbelasting moet naar 12 procent

lees ook ...

Geheugenverlies Desi Bouterse in Fort Zeelandia – CNN:...

- Geheugen verlies van Bouterse, kan zich maar weinig herinneren - Federatie van Organisaties van Leerkrachten legt voor één dag het werk neer - Pagara-festijn één van de meest fantastische jaarafsl...

In Suriname moet de omzetbelasting weer omhoog. De regering wil deze brengen naar 12%. Het parlement behandeld donderdag deze wetswijziging. Op 21 januari dit jaar is het omzetbelastingtarief bij de invoer van goederen met 2% verhoogd.

De omzetbelasting voor levering van goederen is 10% en voor het verrichten van diensten 8%. Het besluit van de regering is om een unificatietarief te hanteren van 12% voor alle drie categorieën.

De regering vindt dat de omzetbelastingstructuur in overeenstemming moet worden gebracht met de regio. Het tarief van 25% voor de invoer van luxe goederen wordt gehandhaafd. De wetswijziging dient ook gezien te worden als een voorloper van de invoering van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW). Het gaat ook om een noodzakelijke maatregel om de inkomsten van de Staat duurzaam te verhogen. Dit is opgenomen in het Herstelplan.

In het parlement heeft deze wetswijziging veel stof doen opwaaien. Vooral de verhoging van de omzetbelasting op productie is een heet hangijzer. Er wordt gevreesd dat de prijzen van goederen verder zullen stijgen. Vernomen wordt dat het aanpassen van de omzetbelasting een van de principiële eisen is van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOmzetbelasting moet naar 12 procent