maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
1
(1)

Omar Sherif Abdoelrahman beëdigd als Surinaamse ambassadeur in Marokko

lees ook ...

Brunswijk belooft steun aan Kindertehuis Efran na oproep om ...

Het Kindertehuis Efran verkeert in een urgente situatie waarbij directe hulp nodig is, voornamelijk op het gebied van levensmiddelen en schoonmaakgerei. Derrick Vanier en Marianne Cornet, die zich inz...

Omar Sherif Abdoelrahman is op donderdag 15 februari 2024 beëdigd als de nieuwe buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur voor Suriname in het Koninkrijk Marokko. President Chandrikapersad Santokhi heeft hem in deze functie benoemd, met als standplaats de hoofdstad Rabat. De president benadrukte dat de nieuwe ambassadeur het werk van zijn voorganger moet voortzetten door invulling te geven aan de dynamische bilaterale relatie tussen Suriname en Marokko.

Abdoelrahman wordt verwacht een wezenlijke bijdrage te leveren aan de ondersteuning, versterking en realisatie van de economische, sociale en culturele weerbaarheid van Suriname, evenals de nationale ontwikkeling. Als vertegenwoordiger van Suriname in Marokko wordt van hem verwacht dat hij actief de belangen van Suriname en haar onderdanen behartigt in het buitenland. President Santokhi drong er bij de nieuwe ambassadeur op aan om op een proactieve manier te werken aan het bevorderen van de vriendschappelijke betrekkingen tussen beide landen.

De president is ervan overtuigd dat Abdoelrahman zich zal inzetten om investerings- en handelsmogelijkheden voor Suriname te creëren en het land op diverse fora zal vertegenwoordigen ter ondersteuning van het realiseren van nationale ontwikkelingsdoelen. Hij herinnerde de ambassadeur eraan dat het belang van Suriname altijd centraal moet staan bij de uitoefening van zijn functie.

Ambassadeur Abdoelrahman, die vereerd is met zijn nieuwe functie, benadrukte dat Suriname en Marokko elkaar veel te bieden hebben. Hij ziet met name mogelijkheden in de implementatie van de ‘Roadmap on Cooperation Program between Suriname and the Kingdom of Morocco 2021 – 2024’. Hij beloofde zich hiervoor in te zetten en kijkt uit naar een verdere versterking van de handelsrelatie tussen beide landen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOmar Sherif Abdoelrahman beëdigd als Surinaamse ambassadeur in Marokko