vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
3
(2)

OM zal vonnis in de 8 december strafzaak uitvoeren

lees ook ...

Surinaamse en Nederlandse diaspora bundelen krachten voor to...

Er werd op 16 februari een cruciale stap gezet in de bevordering van Surinames sociale en economische vooruitgang met het Diaspora Seminar "Wi Na Wan 2.0". Het seminar dat werd gehouden in de vergader...

Het Hof van Justitie heeft een definitieve uitspraak gedaan in het Hoger Beroep van de 8 december strafzaak. Volgens het Surinaams Wetboek van Strafvordering is tegen dit vonnis geen enkel rechtsmiddel meer mogelijk. Het betreft een vonnis op tegenspraak, waarbij alle relevante partijen de gelegenheid hebben gehad om hun standpunten naar voren te brengen.

Op het moment van de uitspraak waren de verdachten niet aanwezig in de rechtszaal. Inmiddels zijn alle vonnissen betekent, waardoor alle veroordeelden en hun advocaat nu in het bezit zijn van het vonnis. Het Openbaar Ministerie (OM) zal nu overgaan tot de uitvoering van het vonnis en zal hiertoe in overleg treden met de veroordeelden en/of hun advocaat om de dag en datum van de tenuitvoerlegging van de opgelegde straf vast te stellen.

Het Openbaar Ministerie streeft naar een zorgvuldige uitvoering van het vonnis en zal daarbij de nodige stappen ondernemen om tot overeenstemming te komen met de betrokken partijen. Het overleg met de veroordeelden en hun advocaat is essentieel om de praktische aspecten van de tenuitvoerlegging af te stemmen en een soepele uitvoering te waarborgen.

De betekenis van deze uitspraak in de 8 december strafzaak is van groot belang, gezien de definitieve aard ervan en het feit dat er geen verdere juridische beroepsmogelijkheden openstaan. Het Hof van Justitie heeft hiermee een cruciale fase in het juridische proces afgesloten, en de uitvoering van het vonnis markeert een belangrijk vervolg in dit langlopende juridische vraagstuk.

Het is te verwachten dat de tenuitvoerlegging van het vonnis nauwlettend zal worden gevolgd door zowel de betrokken partijen als de bredere gemeenschap. Deze ontwikkeling benadrukt het belang van rechtvaardigheid en het handhaven van de rechtsorde, en zal ongetwijfeld verdere discussies en analyses genereren in zowel juridische als maatschappelijke kringen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOM zal vonnis in de 8 december strafzaak uitvoeren